Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cannes. 35 de regizori renumiţi au realizat un film

Cannes. 35 de regizori renumiţi au realizat un film

Cannes. 35 de regizori renumiţi au realizat un film
21 Mai 2007   •   08:17

Festivalul de la Cannes şi-a sărbătorit oficial cea de-a 60-a ediţie. Vedete din lumea întreagă şi din toate generaţiile au fost invitate la premiera mondială a unui film realizat, special pentru eveniment, de 35 de regizori renumiţi. Gérard Depardieu, Faye Dunaway, Helen Mirren şi Sharon Stone sunt doar câteva dintre vedetele care au păşit pe covorul roşu, în aplauzele fanilor, pentru "serata de aniversare" a Festivalului de la Cannes. Nu a lipsit nici veteranul Alain Delon, revenit la Cannes după câţiva ani de absenţă.

Deşi toaletele actriţelor au atras, ca de obicei, toate privirile, cea mai mare senzaţie a stârnit-o creatoarea de modă Stella McCartney. Ea a ales rolul de militantă şi s-a prezentat într-o rochie împodobită cu... imitaţii de pistoale şi cu inscripţia "Controlul armamentelor". Maeştrii regiei au fost şi ei bine reprezentaţi în publicul galei festive, prin nume ca Michael Moore, Pedro Almodovar, Roman Polanski şi mulţi alţii. Deşi aproape centenar, portughezul Manoel de Oliveira a ţinut să fie şi el prezent la marea sărbătoare.

35 de regizori laureaţi la Cannes au colaborat la producţia specială dedicată aniversării, intitulată "Fiecare cu cinematograful său". Ei au acceptat provocarea de a realiza câte un film de numai trei minute, cu doar 25.000 de euro şi o temă unică - sala de cinema. Rezultatul acestui efort colectiv, dedicat legendarului Federico Fellini, a stârnit ropote de aplauze la proiecţia de gală şi va fi în curând distribuit pe DVD pentru toţi cei pasionaţi de cinema.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close