Antena 3 CNN Actualitate Cultură Candelabru uriaş. Coloana infinitului, reprodusă din peste 2.000 de cristale (VIDEO)

Candelabru uriaş. Coloana infinitului, reprodusă din peste 2.000 de cristale (VIDEO)

Candelabru uriaş. Coloana infinitului, reprodusă din peste 2.000 de cristale (VIDEO)
04 Oct 2009   •   11:51

V-aţi imaginat vreodată Coloana Infinitului reprodusă din mii de cristale? Au realizat-o proprietarii unui hotel din Bucureşti, care şi-au dorit cel mai mare candelabru din România. Nu este vorba de unul făcut din sticlă banală, ci din celebra sticlă de Murano.

De la intrarea în hol, ceva străluceşte de-ţi ia ochii. Este un cadelabru uriaş, inima acelui loc, după cum spun chiar proprietarii. A fost făcut la comandă, special pentru hotel, la Murano. Candelabrul se întinde pe trei etaje şi este instalat în interiorul scării în formă de spirală. Are 14 metri lungime şi cântăreşte două tone şi jumătate.

A fost nevoie de peste două mii de cristale pentru a crea această piesă unică. Proprietarii nu au vrut un candelabru obişnuit, ci o interpretare a Coloanei infinitului. Schiţele le-au fost trimise italienilor, care dup ce l-au realizat l-au ţinut trei săptămâni într-o biserică. Era singurul loc suficient de înalt în care puteau să-şi probeze opera.

Inima de Murano a hotelului a avut un cost pe măsura dimensiunilor:150.000 de euro. Întreţinerea lui este la fel de scumpă. Fiecare cristal este curăţat cu o soluţie specială şi este nevoie de cel puţin trei oameni, care muncesc trei zile pentru a curăţa cei 14 metri de candelabru.

Candelabrul este partea modernă a vechiului palat Suter, un palat construit în 1906, restaurat şi adpatat nevoilor unui hotel.



Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close