Antena 3 CNN Actualitate Cultură "California Dreamin'", premiat în Ucraina

"California Dreamin'", premiat în Ucraina

"California Dreamin'", premiat în Ucraina
08 Noi 2007   •   15:52

"California Dreamin'(nesfârşit)", regizat de Cristian Nemescu, a primit marele premiu al juriului internaţional, dar şi premiul special al criticii la Festivalul Internaţional de Film Molodist, din Ucraina. La cea de-a 37-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Molodist, cea mai importantă manifestare de gen din Ucraina, filmul regretatului regizor Cristian Nemescu, a fost ales în unanimitate câştigător de membrii juriului, primind, totodată, Premiul Special al subjuriului FIPRESCI. În acest an, evenimentul s-a desfăşurat sub preşedinţia lui Viktor Iuşcenko, şeful statului ucrainean.


Filmul lansat acum şase luni, a strâns o mulţime de premii. A fost distins cu premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes, precum şi premiul Golden Falcon al Festivalului de Film de la Ibiza, Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Rabat, Marele Premiu - pentru Cel mai bun Film, Premiul Publicului şi Premiul Special Canvas pentru Cel mai bun film, toate trei la Festivalul European de Film de la Bruxelles. De asemenea, producţia a mai primit premiul special al juriului pentru scenariu în cadrul Festivalului de Film de la Torun şi o Menţiune specială la Festivalul de Film de la Milano.


Filmul "California Dreamin’ (nesfârşit)" va participa şi la Festivalul de Film de la Ljubljana, Puerto Rico Cinema Fest, Competiţia Interregionala de Nord din Olanda, Festivalul European de Film de la Estoril - Portugalia, Festivalul de Film din Lituania precum şi la Zilele Filmului Românesc la Târgu Mureş.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close