Antena 3 CNN Actualitate Cultură Butterfly effect, un concert-performance cu lucrări de Ravel, Stravinski și Olah

Butterfly effect, un concert-performance cu lucrări de Ravel, Stravinski și Olah

2 minute de citit Publicat la 09:24 24 Noi 2014 Modificat la 09:24 24 Noi 2014
verni.jpg
Sub marca celui mai important festival dedicat artiștilor contemporani din România, Festivalul InnerSound, la clubul InSpayer din Capitală are loc marți, 25 noiembrie, un concert-performance și vernisajul unei expoziții de fotografie jurizate de cunoscutul Cosmin Bumbuț. Intrarea este liberă.

Fotografi contemporani, artiști de performance, muzicieni și compozitori se reunesc într-un eveniment care aduce în Capitală un mix unic de arte: “Butterfly effect”, expoziție de fotografie, urmat de un concert-performance are loc marți, 25 noiembrie, de la ora 19.00, la clubul InSpayer din Capitală (Str. Batiștei nr. 24A).

Evenimentul aduce publicului fotografiile premiate la cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound care a avut loc în luna septembrie. În cadrul expoziției, intitulate “Finisaj VORTEX”, expun: Alin Bittel, Cornel Brad, Karmen Ramona Bakos, Andrei Conțiu, Iuliana Dumitru, Razvan Dima, Dragos Radu Dumitrescu, Marius Encher (Premiul InnerSound pentru cea mai îndrăzneață abordare fotografică), Ciprian Hord, Teodora Maftei, Ionuț Maga, Anton Marinescu, Marian Mihai, Lucian Muntean, Ștefan Neagu, Corneliu Sarion, Simona Săvulescu, Lucia Simion, Anda Stăncescu, Anamaria Tatu (Premiul InnerSound Vortex) și Sabina Ulubeanu.

E frumos că un festival de muzică contemporană adună în jurul său atâtea arte și promovează tinerii talentați din mai multe domenii, de aceea am acceptat cu bucurie propunerea de a juriza concursul de fotografie din cadrul InnerSound”, a declarat pentru presă cunoscutul fotograf Cosmin Bumbuț, președintele juriului. “Am dorit să premiez în primul rând autencititatea, simțirea și acele fotografii care se încadrează cel mai bine în linia generală a întregului festival, care reușesc să miște, să transforme ceva în privitor, la fel cum o poate face și muzica.”

Alegem să fim efectul sau cauza vieții noastre?


Vernisajul va fi urmat de un concert-performance inedit al Ansamblului de muzică nouă SonoMania: Mihai Pintenaru (clarinet), Raluca Stratulat (vioară) și Eugen-Bogdan Popa (violoncel). Vor fi interpretate lucrări de Tiberiu Olah - Sonata pentru clarinet solo, Adrian Pop - "Gordun" pentru violoncel solo, Maurice Ravel - Sonata pentru vioară și violoncel, partea a-II-a, Igor Stravinski - Trei piese pentru clarinet solo și Sabina Ulubeanu – “Cadenza lirică” pentru vioară solo.

Pentru a ajunge să asculte muzica, publicul va trece mai întâi printr-o “cameră de așteptare”, unde va avea loc un performance al artistei Irinel Anghel, o invitație la experiență interactivă neobișnuită, o aventură atât pentru muzicieni, cât și pentru spectatori: Butterfly-effect. “La finisajul expoziției deschise în cadrul Festivalului InnerSound, întâlnirea cu performance art-ul, cu arta vie va avea efectul fluturelui, determinând schimbari în cursul normal al evenimentului, schimbari de percepție, întâlniri cu imprevizibilul și cu propriile alegeri în fața acestuia, care ne pot declanșa răspunsul la o întrebare fundamentală: alegem să fim efectul sau cauza vieții noastre? Arta vie este efemera, adică un fluture care se joacă pe tărâmul infinit al imaginației și te atinge chiar când nu știi că o face.”, explică artista Irinel Anghel.
 
Organizat în toamna fiecărui an de Asociația Opus, Festivalul Internațional de Arte Noi InnerSound oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane.

Inițiatorii InnerSound sunt  trei compozitori ce includ în creația lor artele vizuale și performance-ul: Sabina Ulubeanu, co-director artistic, este și fotograf, Diana Rotaru, co-director artistic, este membră a grupului sincretic SeduCânt, Cătălin Crețu, director executiv, este artist multimedia.

InnerSound reprezintă, totodată, o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentişti, fotografi, artişti vizuali şi regizori, incluzând de asemenea artişti de renume internațional – Alexandru Tomescu, Henry Vega, Anat Spiegel, Dublin Sound Lab, Irina Ungureanu, Barbara Lüneburg, Marko Ciciliani, Controllar, Matei Ioachimescu, Ana Topalovic, Gabriel Bebeşelea, Irinel Anghel, Laura Buruiană.


 

 

 

×
x close