Antena 3 CNN Actualitate Cultură Biblioteci gratuite pentru călători deschise în şase gări din România

Biblioteci gratuite pentru călători deschise în şase gări din România

Biblioteci gratuite pentru călători deschise în şase gări din România
10 Mai 2008   •   13:11

Călătorii care sunt nevoiţi să aştepte trenul în gările din Iaşi, Suceava, Alba Iulia, Sibiu, Sinaia dar şi în Gara de Nord din Bucureşti vor putea de acum încolo să îşi dedice mai mult timp lecturii. Ministerul Transporturilor împreună cu Uniunea Scriitorilor au amenajat în aceste gări biblioteci publice gratuite, în cadrul proiectului „Scriitori pe calea ferată”.

„Este un proiect inedit şi sper ca oamenii să îşi aducă aminte de plăcerea cititului”, a declarat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, la inaugurarea bibliotecii din Gara de Nord. Scopul proiectului este încurajarea lecturii şi promovarea scriitorii români contemporani. Volumele, puse la dispoziţie de Uniunea Scriitorilor, cuprind titluri ale autorilor români contemporani precum Ana Blandiana, Augustin Buzura, Dan Mircea Cipariu, Nicolae Prelipceanu sau Cassian Maria Spiridon.

Cu această ocazie a fost lansat şi volumul „Scriitori pe calea ferată”, care cuprinde antologii de texte ale autorilor care au primit, din 1990 până în 2006, Premiul Opera Omnia, Premiul Naţional de Literatură şi Premiile pentru poezie şi proză a Uniunii Scriitorilor şi ale Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close