Antena 3 CNN Actualitate Cultură Berlinala. Clint Eastwood, favorit

Berlinala. Clint Eastwood, favorit

Berlinala.  Clint Eastwood, favorit
11 Feb 2007   •   13:22

Berlinala, ajunsă la ediţia cu numărul 57, rămâne fidelă filmelor cu tentă politică. Clint Eastwood denunţă absurditatea războiului în Scrisorile din Iwo Jima. Bille August a regizat Good Bye Bafana, pe tema apartheid-ului din Africa de sud. Avem din nou filme pe tema celui de-al doilea război mondiale, Bunul German al lui David Soderbergh şi Bunul păstor semnat Robert de Niro.

Filmul lui Clint Eastwood, Scrisorile din Iwo Jima, relatează bătălia sângeroasă desfăşurată pe insula japoneză Iwo Jima, unde au pierit 7000 de soldaţi americani şi nu mai puţin de 18000 de partea japoneză. Încă din primele minute ale peliculei un soldat vorbeşte despre stupiditatea războiului, enunţând linia pacifistă a mesajului transmis de Eastwood: ?E inutil să apărăm insula asta. Tot acest război e inutil?.

Scrisorile din Iwo Jima este unul din filmele favorite la marele premiu de la Berlin, Ursul de Aur ? pentru cel mai bun film, însă este foarte bine cotat pentru Oscar. Statuetă pe care Clint Eastwood a primit-o în 2004 ca regizor pentru filmul Million dollar baby.

Ovidiu Drăghia, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close