Antena 3 CNN Actualitate Cultură BBC a semnat un parteneriat de difuzare a materialelor video cu patru companii media britanice

BBC a semnat un parteneriat de difuzare a materialelor video cu patru companii media britanice

BBC a semnat un parteneriat de difuzare a materialelor video cu patru companii media britanice
29 Iul 2009   •   14:42

Conducerea BBC a semnat un parteneriat de difuzare a ştirilor în format video cu patru companii media din Marea Britanie. Acestea sunt: Daily Mail & General Trust, Guardian News & Media, Telegraph Media Group şi Independent News & Media. Parteneriatul a fost realizat cu scopul de a împărţi informaţii de interes public, informează The Guardian .

Reprezentanţii BBC plănuiesc să lărgească parteneriatul şi cu alte publicaţii din Marea Britanie. Publicaţiilor care au semnat contractul de parteneriat cu BBC le este interzis să introducă publicitate pe aceeaşi pagină cu materialele video. Toate filmele vor purta semnătura BBC, iar materialele vor putea fi vizualizate numai de utilizatorii de internet din Marea Britanie.

Noul contract de parteneriat marchează o schimbare majoră în relaţia dintre BBC şi restul companiilor media. Acestea s-au plâns, în repetate rânduri, că BBC utilizează subvenţii publice pentru a se extinde în domeniul jurnalismului online. În luna noiembrie a anului trecut, companiile media au reuşit să împiedice lansarea unor site-uri de ştiri în format video ale BBC.

Mark Byford, directorul general adjunct al BBC, a declarat: ?Privim această iniţiativă ca pe o îmbunătăţire a capacităţii BBC de a oferi informaţii de interes public. Sperăm că prin această măsură vom facilita accesul oamenilor către ştirile BBC?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BBC parteneriat
Cele mai noi știri
Parteneri
x close