Sergiu Nicolaescu era un "monument al cinematografiei" şi, totodată, "scânteia de care aveam parte foarte rar înainte de 1989", a apreciat joi realizatorul TV Mircea Badea, care a jucat într-un film al regizorului.
Badea a apărut în anii `90, în filmul "Triunghiul morţii" al lui Sergiu Nicolaescu, unde a interpretat rolul unui soldat rănit.
Realizatorul TV spune că Sergiu Nicolaescu era un "superstar" neobosit la capitolul cinematografiei şi ştia mereu exact ce vrea.
"Am lucrat o zi întreagă cu domnul Sergiu Nicolaescu, care pentru mine era un monument al cinematografiei, pentru că am crescut cu filmele domniei sale. (...) Pot spune că era pentru mine un superstar şi a fost un mare eveniment faptul că am lucrat chiar şi pentru o zi cu Sergiu Nicolaescu", a spus Mircea Badea, joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, după anunţul morţii regizorului.
Omul de televiziune îşi aminteşte că Sergiu Nicolaescu era "exact ca un mecanism de ceas".
"De fiecare dată, remarcam exactitatea la el, era ca un mecanism de ceasornic. Ştia exact ce vrea, cum vrea, avea multă energie, era neobosit, perfecţionist, un personaj foarte aparte, ieşea din orice fel de tipar al vremurilor. (...)Eu resimt la un nivel profund pierderea domnului Sergiu Nicolaescu, care pentru mine şi pentru alte milioane de oameni reprezintă scânteia de care aveam parte foarte rar înainte de 1989", a adăugat Mircea Badea.
Regizorul, actorul şi scenaristul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţă, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.
Pe 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le mulţumea colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.
Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist şi producător de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Cu mâinile curate" (1972), "Osânda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Mărin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985), "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "Supravieţuitorul" (2008).