Antena 3 CNN Actualitate Cultură Arta sfidează criza economică. Tablouri celebre, milioane de pus în ramă

Arta sfidează criza economică. Tablouri celebre, milioane de pus în ramă

S.T.
1 minut de citit Publicat la 15:58 14 Mai 2012 Modificat la 15:58 14 Mai 2012
Arta sfidează criza economică. Tablouri celebre, milioane de pus în ramă
Foto: Antena 3
Piaţa de artă sfidează criza economică. În vremuri grele, arta este mai preţuită ca oricând, iar valoarea operelor creşte de ani buni.

Dacă ne uităm la cifre, între 2010 şi 2011, piaţa  aproape că s-a dublat: de la 8 milioane, la 14 milioane de euro. Experţii spun că şi în 2012 arta va fi un plasament foarte bun. Aşa că dacă vreţi ca banii dumneavoastră să fie la loc sigur, un tablou sau o sculptură pot înlocui contul de economii al familiei.

Casa newyorkeză de licitaţii Sothesby's a scris o pagină de istorie în lumea artei la începutul acestei luni. Vândută pentru aproape 120 milioane de dolari, capodopera "Urletul" a lui Edvard Munch, a atins un nou record mondial.   

Sculptura "Prometeu" (Prométhée), lucrarea sculptorului român Constantin Brâncuşi,  s-a vândut cu aproape 13 milioane de dolari, devenind cea mai bine cotată operă de artă a unui artist autohton.

Recorduri se stabilesc de mai multe ori pe an în România şi în fiecare lună, cel puţin douăzeci de artişti află că sunt mai bine cotaţi. Lăsând, însă, la o parte sumele fabuloase, piaţa de artă este una accesibilă.

Peste 50% din obiectele de artă pleacă de la 200, 300, 400 de euro. Dar, valoarea lor creşte în timp.

Poţi să investeşti inclusiv în arta tânără, cumpărând o pânză astăzi cu 200 de euro şi peste câţiva ani să valoreze 20.000 euro.



×
x close