Obiectul de colecţie a fost editat de librarul Ion Gârleanu din Bucureşti, a fost imprimat la Viena şi este decorat cu folie de aur cu cifra regelui şi stema regatului.
Arborele genealogic a fost înmânat directorului general al MNIR, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, de către reprezentanţi ai Fundaţiei DIGNITAS, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Sala Lapidarium a muzeului.
„Carol I face parte dintr-o ramură modestă a familiei sale. Să ne înţelegem, nu au fost pauperi, dar asta se vede din chibzuiala cu care a construit, ca rege, instituţiile României moderne”, a spus istoricul Adrian Cioroianu.
De asemenea, Cioroianu a precizat că acest arbore genealogic al familiilor regale europene i-ar fi fost făcut cadou regelui Carol I în 1889, la împlinirea vârstei de 50 de ani.
Dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu a declarat că valorosul obiect va constitui subiectul expoziţiei "Exponatul Lunii la MNIR" din mai 2014.
Fundaţia DIGNITAS a achiziţionat arborele genealogic al regelui Carol I la licitaţia "România Regală" din această toamnă, unde a fost scos la vânzare cu preţ de pornire de 2.000 de euro.
Documentul, tipărit pe carton caşerat pe pânză, cuprinde arborele genealogic al caselor domnitoare din Europa, cu o specială privire asupra înrudirilor regelui Carol I.
Arborele genealogic este încadrat de simbolurile heraldice ale respectivelor familii domnitoare.
Documentul se păstrează într-un etui special din lemn îmbrăcat în piele de culoare roşie, decorat cu cifra regelui Carol I, o amplă dedicaţie către suveran, încadrată de stema regatului, toate realizate cu aur coloidal.