Antena 3 CNN Actualitate Cultură Andrei Codrescu va fi membru al juriului National Book Awards 2010

Andrei Codrescu va fi membru al juriului National Book Awards 2010

Andrei Codrescu va fi membru al juriului National Book Awards 2010
07 Sep 2010   •   12:20

Scriitorul român Andrei Codrescu va face parte din juriul celei de-a şasea ediţie a US National Book Awards. Concursul va avea loc la casa memorială Flannery O'Connor din Georgia, pe data de 13 octombrie 2010, conform site-ului  National Book Foundation.

Alături de el, din juriul pentru ficţiune vor mai face parte şi scriitorii Samuel R. Delany, Sabina Murray, Joanna Scott şi Carolyn See. Pentru a fi luate în considerare, lucrările înscrise la National Book Awards trebuie să fie scrise de cetăţeni americani şi să fie publicate în Statele Unite ale Americii, în perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010.

Andrei Codrescu este poet, romancier şi eseist, născut în 1946, la Sibiu. La vârsta de 20 de ani a emigrat în Statele Unite şi revenit în ţară în 1989, pentru a face reportaje în timpul Revoluţiei pentru postul de televiziune ABC. În prezent, el trăieşte în New Orleans, împreună cu soţia şi cei doi copii. Este Distinguished Professor of English la Facultatea de stat din Louisiana, din Baton Rouge.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close