Antena 3 CNN Actualitate Cultură Alifantis şi Bertzi se retrag de la Festivalul Sighişoara Medievală

Alifantis şi Bertzi se retrag de la Festivalul Sighişoara Medievală

Alifantis şi Bertzi se retrag de la Festivalul Sighişoara Medievală
17 Iul 2007   •   12:10

Deşi numărul şi onorariul artiştilor care vor cânta în cadrul serilor folk ale Festivalului Sighişoara Medievală fuseseră iniţial aprobate, iar aceştia fuseseră contractaţi de mai bine de două luni, Primăria Sighişoara, organizatoarea evenimentului, a pretins reducerea numărului artiştilor. Ca răspuns la acţiunea primăriei, Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis au decis să se retragă din organizarea Festivalului Sighişoara Medievală. Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis susţin că, la fel ca la ediţia de anul trecut a festivalului, s-au ocupat fără a fi remuneraţi de organizarea concertelor din cadrul evenimentului, dar şi de organizarea ?Galelor Folk?, care se desfăşoară la Sighişoara în perioada 20-22 iulie.

?Motivând bugetul mic de anul acesta al festivalului, organizatorii mi-au cerut să reduc numărul artiştilor (şi aşa, extrem de mic) care să susţină recitaluri folk. În această situaţie, de comun acord cu Nicu Alifantis, ne-am retras din festivalul pentru care de patru luni depuneam eforturi de organizare a secţiunilor folk, târg de carte, film?, spune Ducu Bertzi.

S-au retras, de asemenea, Alexandru Andrieş şi Florian Pittiş, deşi cu toţii ţineau enorm la festival, în organizarea căruia se implicaseră cu sufletul, fără a cere beneficii financiare, informează Mediafax. Pe de altă parte, primarul din Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, spune că nu putea să susţină financiar participarea unui număr mare de artişti şi trupe de folk la Festivalul Sighişoara Medievală atâta vreme cât înainte de manifestare se organizează ?Galele Folk?,precizând că bugetul Festivalului Sighişoara Medievală este de circa 300.000 lei.

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală va avea loc în perioada 27-29 iulie. Ca în fiecare an, manifestarea va cuprinde mai multe secţiuni: teatru, expoziţii, muzică, poezie.

Începând cu 1992, cetatea Sighişoarei îşi retrăieşte trecutul timp de câteva zile, când pe străduţele înguste apar cavaleri, călugări, vrăjitori şi clovni. Festivalul adună anual peste 30.000 de vizitatori.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close