Antena 3 CNN Actualitate Cultură Adevărul despre dispariţia Mitzurei Arghezi. Academia Română intervine în scandalul presupusei răpiri

Adevărul despre dispariţia Mitzurei Arghezi. Academia Română intervine în scandalul presupusei răpiri

politia-a-gasit-o-pe-mitzura-arghezi-unde-era-fiica-poetului-327821.jpg
Foto: Agerpres
14 Sep 2015   •   11:26

Academicianul Eugen Simion face lumină în scandalul în care este implicată Mitzura Arghezi, fata cunoscutului poet român. Preşedintele Academiei Române spune că bărbatul care o îngrijeşte pe Mitzura nu este un vânător de moştenire, aşa cum a fost prezentat.

Traian Radu ar fi pregătit, în ultimii ani, împreună cu fiica lui Arghezi, o ediţie a operei integrale a poetului, sub egida Academiei Române.

Academia Română intervine în scandalul iscat de nepoata fiicei lui Tudor Argezi, căreia i-ar putea reveni o parte din operele poetului.

Fiica poetului Tudor Arghezi, Mitzura Arghezi, a fost găsită de poliţiştii bucureşteni într-un cămin privat de bătrâni din sectorul 1, după ce o nepoată a anunţat autorităţile că mătuşa sa a dispărut.

Mitzura Arghezi fusese externată dintr-un spital de către un bărbat, Traian Radu, în vârstă de 75 de ani, pe care l-a trecut în testament drept moştenitor.

Academicianul a mărturisit că în zilele următoare mai mulţi reprezentanţi ai Academiei Române vor merge la azilul în care a fost mutată Mitzura Arghezi pentru a se convinge că fiica poetului trăieşte în cele mai bune condiţii.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close