Antena 3 CNN Actualitate Cultură A murit regizorul de teatru şi film Horea Popescu

A murit regizorul de teatru şi film Horea Popescu

A murit regizorul de teatru şi film Horea Popescu
25 Ian 2010   •   15:28

Regizoru de teatru şi film Horea Popescu, cunoscut pentru producţii precum "Cuibul de viespi" şi "Moartea unui artist", a murit duminică dimineaţă, informează reprezentanţii Teatrului Naţional Bucureşti, citaţi de Mediafax. Avea 84 de ani.
Trupul artistului a fost depus la Biserica Icoanei din Capitală, iar miercuri va fi adus în Foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti.
"În ultimii ani, când sănătatea l-a îndepărtat de scenă, s-a retras discret, fără însă ca teatrul să lipsească vreo clipă din preocupările sale. Colegii din TNB, care l-au avut alături ca artist şi ca director, îi resimt dispariţia ca pe o imensă pierdere",se arată în comunicatul de presă.
Horea Popescu a fost directorul artistic al Teatrului Naţional Bucureşti timp de peste 20 de ani. De-a lungul carierei sale de şase decenii, regizorul a realizat filme de succes precum "Omul de lângă tine", "De trei ori Bucureşti", "Dragoste lungă de o seară", "Cuibul de viespi" şi "Moartea unui artist".
Cele mai cunoscute spectacole ale sale sunt "Moartea unui artist", de Horia Lovinescu, "Danton", de Camil Petrescu, singura transpunere scenică a monumentalei piese, "Caligula", de Albert Camus, "Generoasa Fundaţie", de A. Buerro Valejo, "Zbor deasupra unui cuib de cuci", după Dale Wasserman, dar şi "Titanic vals", de Tudor Muşatescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deces
Cele mai noi știri
Parteneri
x close