Pe lângă acestea, jurnaliştii străini vor trimite informaţii despre cele două scrutine şi pentru două cotidiene, Nepszbadsag din Ungaria şi Pravoe Delo din Rusia, pentru două publicaţii online ale românilor din Canada şi Marea Britanie (?Tribuna Noastră? şi ?Români în UK?), pentru două reviste ale românilor din Spania şi Portugalia (?Noi în Spania? şi ?Român în lume?), pentru o revistă lunară poloneză (?Opcja Na Prawo?) şi pentru o revistă a Consiliului Local din Lvov, Ucraina, ?Ratusha Newspaper?.
Totodată, BEC pentru europarlamentare şi cel pentru referendum au acreditat observatori externi de la Asociaţia Pro Democraţia şi organizaţiile ?Romania In the Third Millenium? şi ?National and International League for Human Rights Defending?.
BEC a decis, în şedinţa de miercuri, să permită observatorilor intrarea în secţiile de votare începând cu ora 6.00, odată cu începerea activităţii membrilor acestora.
Jurnaliştii acreditaţi şi observatorii pot asista la operaţiunile electorale, inclusiv la numărarea voturilor şi la întocmirea procesului verbal de la închiderea urnelor de vot, însă nu pot interveni în organizarea şi desfăşurarea scrutinelor, având doar dreptul de a sesiza preşedintelui secţiei de votare neregulile constatate.
Rompres