Antena 3 CNN Actualitate Cultură 2010, anul premierelor în cinematografia românească (VIDEO)

2010, anul premierelor în cinematografia românească (VIDEO)

2010, anul premierelor în cinematografia românească (VIDEO)
10 Ian 2010   •   10:27

2010 este anul premierelor româneşti. Avem 11 filme pe marile ecrane, producţii scumpe, cu bugete destul de bune într-o perioadă de criză, şi premiere aşteptate de marele public. Festivalurile de film şi cinematografele au deja porţile deschise. Cristi Puiu va fi prezent pe ecrane atât în calitate de regizor, dar de actor, în coproducţia româno-franco-elveţiano-germană ?Aurora?.

Costantin Popescu va lansa două filme: "Portretul luptătorului la tinereţe" şi "Principii de viaţă". Chiar zilele acestea, regizorul se află în Ungaria pentru a lucra la sunetul primei pelicule. Al doilea film al său vorbeşte despre relaţia dificilă dintre un tată şi fiul lui.

Un alt film care va avea premiera anul acesta este "Poker", cea de-a doua comedie a regizorului Sergidau Nicolaescu. ?Am simţit nevoia să arăt o amărăciune a poporului român, făcută în comedie, asta e genul poporului nostru.?, explică acesta.

Şi lungmetrajul "Felicia, înainte de toate" va avea premiera în 2010. Filmul lui Răzvan Rădulescu şi al Melissei de Raaf vorbeşte despre o femeie stabilită în Olanda, care se pregăteşte să se întoarcă în ţara de adopţie după ce şi-a vizitat familia din România.

Titus Muntean va lansa "Caravana cinematografică" - o caravană din anii '60 care prezintă filme de propagandă unor ţărani din Transilvania şi care a costat 700.000 de euro. Producătorul filmului, Tudor Giurgiu, spune că ?este o comedie neagră cu un final mai tragic, dar e un lucru bun, cred şi reprezintă o diversificare a paletei de filme care au apărut în ultimul timp?.

Cinefilii aşteaptă cu nerăbdare şi debutul pe marele ecran al celebrului regizor de teatru Silviu Purcărete. Pelicula ?Undeva în Palilul? promite un spectacol aparte şi costisitor. Bugetul filmul a depăşit un 1,5 milioane de euro. Producţia are premiera mondială la Festivalul de la Veneţia.



Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close