Antena 3 CNN Actualitate Cuba. Raul Castro a stabilit alegerile pe 20 ianuarie

Cuba. Raul Castro a stabilit alegerile pe 20 ianuarie

Cuba. Raul Castro a stabilit alegerile pe 20 ianuarie
22 Noi 2007   •   08:38

Raul Castro, preşedintele interimar al Cubei, a stabilit data de 20 ianuarie ca zi de vot pentru alegerile parlamentare. Alegerile sunt de mare importanţă pentru că noua Adunare Naţională este cea care va aproba în final viitorul lider al Cubei. Prin urmare, este posibil ca fostul preşedinte Fidel Castro să se retragă cu totul de pe scena politică a ţării. Raul Castro a stabilit prin decret prezidenţial data alegerilor legislative pentru 20 ianuarie 2008, iar cubanezii se vor prezenta la vot pentru alegerea reprezentanţilor în cadrul a 14 adunări de provincie şi în Parlamentul Naţional. Abia apoi, cei 600 de noi membri ai Adunării Naţionale vor putea decide oficial înlocuirea lui Fidel Castro.

Pentru aceasta, parlamentarii vor trebui să aprobe un nou preşedinte al Consiliului de Stat, care este principalul organism executiv al ţării. ?Cred că alegerile au nevoie de o atmosferă instituţională, o atmosferă de legalitate pentru ca statul să poată merge mai departe?, spune disidentul Manuel Cuesta Morua.

Cetăţenii de rând au păreri împărţite, unii consideră că a venit timpul ca Fidel Castro să renunţe la politică dat fiind că este bolnav, iar alţii consideră că este încă nevoie de el. ?Cred că ar fi bine ca Fidel să nu părăseacă politica, dar faptul că i-a predat puterea lui Raul, va determina probabil numirea acestuia ca preşedinte?, consideră un cetăţean.

Din cauza bolii, Fidel Castro i-a predat puterea în iulie anul trecut, fratelui său, Raul, care îmbină în conducere ideologia comunistă cu cea capitalistă. Europa şi Statele Unite consideră noul regim de la Havana drept un travesti al democraţiei.

RAUL CASTRO A STABILIT ALEGERILE PE 20 IANUARIE  

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close