Majoritatea secţiilor de votare din judeţul Alba au fost amenajate în unităţi de învăţământ, dar există şi câteva amplasate în sedii mai inedite, cum ar fi în incinta unei mănăstiri, într-un club vânătoresc sau într-o sală de nunţi.
Astfel, cele mai multe din cele 431 de secţii de votare au fost amenajate în grădiniţe, şcoli generale şi licee. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi în municipiul Alba Iulia, dar printre cele 49 de secţii de votare sunt patru amenajate în locaţii mai inedite, cum ar fi sala de dans a Casei de Cultură a Studenţilor, Bazinul Olimpic, la stadion şi în holul unui cinematograf.
În oraşul Ocna Mureş, cetăţenii care se vor prezenta la secţia de votare nr. 4 vor vota în incinta Clubului Vânătorilor, iar în oraşul Teiuş unii dintre alegători se vor prezenta la urne la gara CFR, în sala Şcolii personalului.
În câteva localităţi rurale, alegătorii vor vota în sediile primăriilor.
Cetăţenii cu drept de vot din satul Valea Mănăstirii vor vota la şcoala primară din incinta mănăstirii Rîmeţ, unde a fost amenajată secţia nr. 4 Rîmeţ. În Cetatea de Baltă, alegătorii din localitate vor vota la sala de nunţi, respectiv sala festivă a Căminului Cultural.
La alegerile locale de duminică sunt aşteptaţi la urne în judeţul Alba aproape 319.500 de cetăţeni. În mediul urban, cei mai mulţi dintre alegători figurează înscrişi în listele electorale permanente în municipiul reşedinţă de judeţ, în Alba Iulia, peste 61.500, iar cei mai puţini în oraşul Baia de Arieş, 3.665. În ceea ce priveşte mediul rural, cei mai mulţi alegători sunt aşteptaţi la urne în comuna Ighiu - 5.479, iar cei mai puţini în comunele Ceru Băcăinţi şi Ciuruleasa, câte 255.