Antena 3 CNN Actualitate Cu ce viteză pot depăși șoferii limita fără a fi amendați. Comisar șef: „Aceasta este toleranța legală”

Cu ce viteză pot depăși șoferii limita fără a fi amendați. Comisar șef: „Aceasta este toleranța legală”

radar politia rutiera
Care este toleranța legală de viteză în România. Sursă foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    10 Iul 2024   •   06:00

Comisarul șef Alexandru Popa a explicat care este toleranța legală de viteză în care trebuie să se încadreze șoferii pentru a nu fi amendați. Potrivit acestuia, conducătorii auto care merg cu o viteză de până la nouă kilometri peste limita legală admisă nu vor fi sancționați. 

Legislația rutieră prevede o toleranță legală între care se poate angaja răspundere contravențională. Și anume, de 9 kilometri. Practic, cine depășește cu 1 kilometru viteza legală, nu va fi sancționat, ci doar dacă depășește cu 10 kilometri”, a explicat comisarul șef Alexandru Popa, ofițer specialist în cadrul Direcției Rutiere a IGPR, invitat în cadrul unei emisiuni la Digi FM.

”Sancționarea se face etapizat, pe clase de sancțiuni, în funcție de viteza cu care s-a deplasat respectivul conducător auto”, a mai spus el. 

Principalele modificări din Codul Rutier

Schimbări majore în legislația rutieră. Șoferii pot rămâne fără permis dacă refuză să fie testați cu drugtestul, iar, pentru a-l recupera, trebuie să treacă printr-o evaluare medicală.

Sunt schimbări și în ceea ce privește sancționarea celor care conduc agresiv. Polițiștii poți da acum amenzi doar în baza unor filmări primite de la alți șoferi.

Schimbările se referă, în mare parte, la persoanele care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Așadar, polițiștii vor fi obligați să testeze șoferii dacă:

  • În mașină sunt băuturi alcoolice deschise sau substanțe psihoactive
  • Șoferul a fost amendat, în ultimii trei ani, pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice
  • Șoferul a fost condamnat, în ultimii trei ani, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Alte schimbări în Codul Rutier

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close