Antena 3 CNN Actualitate CTP: Vlad Voiculescu și-a dat cu levierul în genunchi. Declarații în cel mai pur stil Trump-Șoșoacă

CTP: Vlad Voiculescu și-a dat cu levierul în genunchi. Declarații în cel mai pur stil Trump-Șoșoacă

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în încercarea de a-l scoate din joc pe coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a reușit să-şi dea "cu levierul în genunchi".

o_1et4ah4kihio18ev1ghqmm11119b.jpg
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    28 Ian 2021   •   14:00

"Ministrul Sănătății, dl Vlad Voiculescu, și-a dat cu levierul în genunchi încercând să-l faulteze pe conducătorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță. 

Apoi a aruncat, în cel mai pur stil Trump-Șoșoacă, declarația "Nu cred în cifrele autorităților cu privire la pandemie" fără să prezinte, ca ministru, vreo dovadă sau alte cifre. 

Drept care, s-a gândit să se protejeze punându-și un făcător de imagine la minister. Acesta este nimeni altul decât fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, pe nume Bogdan Oprea. 

CTP: S-a văzut că nu s-a înverzit niciunul dintre sutele de mii vaccinați

Bună soluție pentru îmbunătățirea imaginii dlui Voiculescu, având în vedere că dl Oprea, în partea finală a președinției Băsescu, avea sarcina de a demonstra aproape zilnic presei și opiniei publice că porcul este o păsărică și whisky-ul căpșunică. Sau invers", scrie Cristian Tudor Popescu, în Republica.

Cât despre vaccinuri, gazetarul spune că, în România, tot ce nu se găsește, musai trebuie. 

Tudor Popescu: O lege sfântă în România spune că tot ce nu se găsește, musai îți trebuiește

"După o perioadă de antivaccinism aurifer pe scară largă, iacătă că vaccinul a început să fie la modă. Din două cauze. Unu: s-a văzut că nu s-a înverzit niciunul dintre sutele de mii vaccinați. Și doi: vin mai puține vaccinuri decât e cererea. 

O lege sfântă în România spune că tot ce nu se găsește, musai îți trebuiește. Antivacșii, puși în dificultate, au cotit-o pe Ivermectină: o fi vaccinu gratis, da asta-i ieftină, merge și la om, și-ți ia covidu cu mâna.

Și lumea s-a năpustit să hăpăie Ivermectină în ciuda tuturor avertizărilor medicilor, veterinari și umani. 

CTP: Ivermectina se dă câinilor cu râie. Pot să-i numesc pe cei care o iau jigodii, javre?

În legătură cu acest medicament miracol, am și eu o întrebare de nespecialist: ținând seama de faptul că zisa pastilă se dă câinilor bolnavi de râie, pot să-i numesc, sine ira et studio, pe cei care o iau, adică pe ivermectiniști, potăi, jigodii sau javre?", a comentat CTP.

Ministrul Sănătăţii contestă cifrele din raportările COVID-19: Nu cred că este sub 3 la mie

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a declarat recent că nu crede că rata infectărilor este mai mică de 3 la mia de locuitori, aşa cum anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit datelor raportate joia trecută de Grupul de Comunicare Strategică, Capitala rămâne în zona galbenă cu o incidență cumulată a cazurilor la 14 zile la mia de locuitori de 2,69.

Întrebat dacă ştim, de fapt, cât este de răspândit coronavirusul în Capitală, ministrul Sănătăţii a precizat că ştim doar că este răspândit.

"E ridicol de puțin, știm că este răspândit. Nu cred că este sub 3 la mie în acest moment, în realitate”, a declarat Vlad Voiculescu pentru Europa FM.

CTP, dezamăgit de Voiculescu: "Are un început de mandat care nu prea îmi place. Îmi puneam speranța că va face niște lucruri bune"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu se arată dezamăgit de începutul de mandat al noului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi critică unele declaraţii ale acestuia.

"Ce spune dl ministru Voiculescu? Spune: nu cred că a scăzut sub 3 la mie rata de infectare în București. (...) Ce e aia, nu cred? Are la dispoziție un întreg aparat care poate produce cifre de felul acesta, cu asta se ocupă Ministerul Sănătății. 

Cristian Popescu: Nu a venit cu dovezi dl. ministru. Ce e aia, "nu cred"? 

Trebuia să vină să ne spună: iată cifrele pe care le-a găsit Corpul de Control sau nu știu ce alt organism și care nu corespund cu acest 3%, sau 2,52%, cât s-a obținut acum, după 3 zile, pe baza căruia, conform legii – legal e corect ce se face acum – se ia hotărârea relaxării. Ce e aia, nu cred? Nu a venit cu dovezi, cu demonstrații, dl. ministru.

Dl ministru practic acuză vechea conducere a Ministerului Sănătații, liberală, că a comunicat prost cifrele cu oamenii și că de aceea s-a generat neîncredere în vaccin și în măsurile sanitare. Asta ne spune dl Voiculescu, într-o încercare politică destul de clară de a arăta că ieri a fost întunericul cu alde Tătaru și liberalii și azi e lumina cu dl Voiculescu, fără să ofere niște dovezi", a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit digi24.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close