Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) vrea să sesizeze Curtea Constituţională privind un posibil conflict juridic cu Parlamentul, care a refuzat să permită începerea urmăririi penale în cazul lui Daniel Chiţoiu.
Asta în ciuda faptului că, potrivit Constituţiei, parlamentarii NU pot fi traşi la răspundere pentru votul pe care şi-l exprimă.
Jurnalista Adina Anghelescu este de părere că "
sunt foarte multe probleme de care CSM ar trebui să se ocupe şi nu să se implice în privinţa unui vot pe care îl dă puterea legislativă".
"
Noi trăim de mai multă vreme această manieră de persecuţie pe care CSM-ul o face asupra celorlalte puteri, în sensul că de vreo doi ani de zile se tot sesizează pe tot felul de declaraţii politice, în loc să-şi vadă de problemele reale ale acestui sistem", a declarat ea, joi, la Antena 3.
Potrivit Adinei Anghelescu, imediat ce "
se iveşte ceva ce nu convine anumitor personaje din CSM, acestea se dau victime ba ale jurnaliştilor, ba ale politicienilor".
"
Am ajuns să avem o Curte Constituţională la care se duc domnii magistraţi cu plângeri ca şi cum s-ar duce la cea mai înaltă curte de justiţie pentru ca CCR să dezlege sau să lege anumite probleme în funcţie de anumite interese", a punctat jurnalista.
Ea susţine că magistraţii Consiliului Superior "
se duc la Curtea Constituţională ca sa demonstreze de ochii lumii că ei au fost sub presiune sau că sistemul judiciar nu este lăsat să-şi facă datoria până la capăt în ceea ce priveşte un parlamentar".
Marţi,
Camera Deputaţilor a respins propunerea DNA pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu, în dosarul ASF.