Preşedintele CSM a precizat însă că nu este mirată de hotărârea luată de CC. ?În sfârşit s-a constatat că o asemenea instanţă nu apare în ordinea de drept constituţională a ţării?, a continuat ea.
Lidia Bărbulescu, preşedinte CSM
În ceea ce priveşte situaţia magistraţilor care au primit verdicte de colaborare cu fosta Securitate ca poliţie politică, Lidia Bărbulescu susţine că acestea vor fi de asemenea lovite de nulitate, ?atâta vreme cât au fost emise de un organism neconstituţional şi, prin urmare, neîndreptăţit să dea asemenea verdicte?.
Judecătorul Florica Bejinaru, membru al CSM, a recunoscut în declaraţia pe proprie răspundere că a fost cooptată de fosta Securitate, însă nu a dat note informative în sens de poliţie politică, ea primind de la CNSAS un verdict de necolaborare. Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a contestat decizia CNSAS în cazul Bejinaru la Curtea de Apel Bucureşti.
Ca o primă reacţie la decizia Curţii Constituţionale şi poziţia CSM, Theodor Stolojan a declarat că Mona Musca ar trebui reabilitată. Potrivit mediafax, Stolojan a declarat: "Doamna Mona Muscă, şi asta este părerea mea personală, nu a făcut poliţie politică. Eu mi-aş dori să revină în politica românească pentru că dânsa a făcut lucruri extrem de bune." Mona Muscă primise decizie de colaborare cu fosta Securitate, dar contestase decizia în instanţă. În urma deciziei de la acea vreme a CNSAS, Mona Muscă a părăsit PNL.
VEDEŢI AICI O PARTE DIN DECIZIILE CNSAS, PRELUATE DE PE SITE-UL WWW.CNSAS.RO
CITIŢI ŞI
LEGEA TICU-NECONSTITUŢIONALĂ. VOICULESCU ÎNVINGE CNSAS
Antena 3