Antena 3 CNN Actualitate CSM îl atacă pe ministrul Predoiu: incapabil să facă reformă în justiţie

CSM îl atacă pe ministrul Predoiu: incapabil să facă reformă în justiţie

CSM îl atacă pe ministrul Predoiu: incapabil să facă reformă în justiţie
22 Mai 2009   •   23:22

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) lansează, din nou, un atac la adresa ministrului Justiţiei. Tradiţia relaţiei de ?ură? dintre CSM şi miniştri continuă şi pe mandatul lui Cătălin Predoiu. Astfel, instituţia magistraţilor a remis un comunicat în care îl acuză pe ministru că încearcă să facă reforme în domeniu trecând peste capul CSM, şi îşi manifestă indignarea faţă de lipsa de transparenţă cu care Ministerul Justiţiei doreşte să aducă modificări celor trei legi privind justiţia.

CSM arată că modificările sunt mari, dar magistraţii nu au fost consultaţi şi arată că atitudinea ministrului Justiţiei reprezintă, de fapt, lipsa de colaborare pe care o manifestat-o constant în raport cu magistraţii şi Consiliul Superior al Magistraturii, scrie Ziua.
Reprezentanţii magistraţilor subliniază că ministrul doar la nivel de declaraţii se arată dispus să colaboreze. Ei cred că Predoiu doreşte să impună politica proprie şi să transforme Consiliul în anexă a ministerului.
CSM subliniază că ministrul este incapabil să facă reformă.
Pe 13 mai, Consiliul a sesizat Curtea Constituţională pentru un conflict dintre autoritatea judecătorească, reprezentată de CSM, şi autoritatea executivă, reprezentată de Guvern şi Ministerul Justiţiei, in legătură cu subfinanţarea sistemului judiciar. CSM mai acuză afectarea gravă a independenţei justiţiei prin subfinanţarea sistemului, care s-ar fi făcut prin mai multe ordonanţe de urgenţă ale Guvernului ce au prorogat termenul de preluare a bugetului instanţelor de către instanţa supremă, şi a nesolicitării avizului CSM pentru acte normative de adoptare a bugetului şi de rectificare bugetară.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close