Antena 3 CNN Actualitate CSM decide un control de fond la DNA

CSM decide un control de fond la DNA

CSM decide un control de fond la DNA
16 Mai 2007   •   08:03

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a amânat avizarea cererii ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, de revocare din funcţie a unui procuror şef din cadrul DNA, Doru Florin Ţuluş. Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a cerut, în şedinţa CSM, efectuarea unui control de fond la structura centrală a DNA. CSM a aprobat efectuarea acestor verificări începând cu data de 1 iunie şi amânarea discutării cazului Ţuluş până la finalizarea raportului. Perioada vizată de control va fi 1 ianuarie 2006-prezent. Procurorul Doru Ţuluş a calificat drept foarte bună decizia CSM.

Ministrul Justiţiei a fost cel care cerut revocarea lui Doru Ţuluş din funcţia de şef al Secţiei a 2-a din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din motive de ?ineficienţă?. Procurorul a respins în continuare argumentul lui Chiuariu privind numărul mic de rechizitorii, respectiv 18 raportat la 400 de dosare, spunând că s-a socotit greşit, luându-se în calcul numai dosarele finalizate într-un singur an. El a apreciat că nu poţi aprecia activitatea unei secţii numai cantitativ, expemplificând cu situaţia în care rechizitoriile au peste 1.500 de pagini.

Decizia de revocare a ministrului a provocat un adevărat scandal în justiţie şi a fost urmată de demisia unor procurori, dar şi de demiterea unor funcţionari din cadrul ministerului şi din structurile teritoriale. Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, i-a reproşat ministrului modul în care a cerut demiterea. Kovesi spune că Chiuariu ar fi trebuit să-i ceară o anchetă înainte să facă cererea de revocare.

Florin Ţuluş se află în funcţie de la sfârşitul anului 2005 şi avea în lucru dosare importante. Florin Ţuluş a caracterizat cererea ministrului drept dubioasă.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close