Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, miercuri, de cererea de demisie din cadrul CSM a Georgianei Camelia Iorgulescu, reprezentant al societăţii civile în cadrul Consiliului.
"Urmeză ca Senatul României să fie informat în legătură cu vacantarea unuia dintre cele două locuri ale reprezentanţilor societăţii civile din cadrul CSM, în vederea declanşării procedurii de desemnare a unui nou reprezentat al societăţii civile", informează Consiliul, citat de
Mediafax.
Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, şi-a depus, la finalul şedinţei Plenului din 23 august, demisia din CSM, declarând că există o "coliziune masivă" între valorile şi principile sale şi cele ale celorlalţi membri şi conducerea instituţiei.
"Motivele mele ţin de o coliziune masivă dintre valorile şi principiile mele - mă rog, multe, puţine, vis-a-vis de felul în care am gândit eu în momentul când am ajuns în CSM că ar trebui să funcţioneze această instituţie - şi felul în care unii dintre membrii CSM, inclusiv actuala conducere, consideră că ar trebui să se întâmple aceste lucruri", afirma Georgiana Iorgulescu.
Georgiana Camelia Iorgulescu, reprezentant al societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, a fost susţinută la numirea în CSM de Asociaţia Magistraţilor din România, Centru pentru Resurse Juridice şi Asociaţia Pro Democraţia.
În 22 iunie 2011, senatorii au aprobat numirea Georgianei Iorgulescu în Consiliul Superior al Magistraturii, cu 59 de voturi "pentru", 50 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri.
Gabriela Iorgulescu lucrează din 2000 în sectorul nonguvernamental, anterior fiind expert în Parlamentul României (1998-2000) şi inspector de specialitate la Biroul de Licitaţii şi contracte la biroul Primăriei Ploieşti (1998).
Din 2000, Iorgulescu lucrează la Centrul de Resurse Juridice, unde a coordonat diverse proiecte şi programe. Din ianuarie 2005 este director executiv al Centrului de Resurse Juridice.
Georgiana Iorgulescu a mai lucrat ca expert pentru GDSL Limited Marea Britanie, Asociaţia Magistraţilor din România, UNICEF România, în perioada 2003-2008.
Este licenţiată în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti, având şi o diplomă de inginer de la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi una de mediator de la Ministerul Justiţiei, Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti.
Este membră a Baroului Bucureşti din anul 2004 şi membră de onoare a Asociaţiilor Magistraţilor din România din 2005.