Antena 3 CNN Actualitate Criza medicamentelor compensate: Medicii ameninţă că nu vor mai prescrie reţete

Criza medicamentelor compensate: Medicii ameninţă că nu vor mai prescrie reţete

Criza medicamentelor compensate: Medicii ameninţă că nu vor mai prescrie reţete
22 Iul 2008   •   18:44

Noua listă de medicamente compensate şi gratuite, care a intrat în vigoare săptămâna trecută, face mai mult rău decât bine. Distribuitorii de medicamente spun că nu-şi mai permit să vândă în pierdere, la preţul impus de minister. Nici firmele producătoare nu le mai dau voie să scadă din preţ. Aşa se face că farmaciile rămân fără marfă, iar reţetele bolnavilor nu mai pot fi onorate.

Toată lumea spune că există o criză a medicamentelor. Farmaciştii arată cu degetul spre ministrul Eugen Nicolăescu pe care îl consideră responsabil de haosul creat. Medicii ameninţă şi ei că nu vor mai prescrie reţete dacă nu se pune capăt isteriei care a dus la uciderea unui doctor, în judeţul Timiş. Ministerul susţine însă în continuare că nu există o criză în sistemul sanitar şi că cei care susţin contrariul vor, de fapt, să-i saboteze pe bolnavi.

În timp ce oficialii de la Bucureşti se ceartă şi aruncă vina de la unii la alţii, în ţară multe farmacii au epuizat plafoanele şi nu pot elibera medicamentele compensate. Este şi cazul a 19 farmacii din judeţul Gorj. De o săptămână, bolnavii nu mai pot beneficia de medicamentele compensate sau gratuite prescrise de medici. Oamenii se plimbă de la o farmacie la alta, în căutarea medicamentelor de care depinde viaţa lor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close