Antena 3 CNN Actualitate Criza economică îi stresează pe români şi îi face depresivi

Criza economică îi stresează pe români şi îi face depresivi

Criza economică îi stresează pe români şi îi face depresivi
16 Mar 2009   •   14:57

Teama că nu le vor mai ajunge banii sau că vor rămâne fără loc de muncă îi face pe români depresivi. Medicii spun că anul acesta numărul bolnavilor a crescut cu 10%. Oficial, dacă ar fi să ne luăm după cota vânzărilor de antidepresive, numărul românilor stresaţi de criza economică ar fi mult mai mare.

Numărul cazurilor de depresie a crescut cu până la zece procente, în ultimele luni ale anului 2008 şi începutul lui 2009. Procentul ar putea fi mai mare, pentru că mulţi dintre cei afectaţi de depresie se tem sau le e ruşine să meargă la medic pentru a fi diagnosticaţi.

Un semnal este dat şi de vânzările de medicamente: Un studiu recent arată că, în primele două luni ale anului, românii au cumpărat cu 30% mai multe antidepresive.

Medicii psihiatri sunt de părere că motivul este unul singur: criza financiară mondială. În cele mai multe cazuri este vorba despre bărbaţi, între 40 şi 50 de ani, oameni care au rămas fără loc de muncă. O altă categorie este cea a oamenilor de afaceri care au contractat credite de la bănci, iar acum nu mai au posibilitatea să le ramburseze.

Potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, depresia provocată de criza economică poate duce uneori chiar la cazuri de suicid. Majoritatea celor care iau astfel de măsuri drastice sunt, însă, persoane în vârstă. Şi asta pentru că tinerii sunt mai optimişti şi speră totuşi că vor putea trece peste pierderea locului de muncă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: criza economica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close