Antena 3 CNN Actualitate Cristoiu: În procesul cu Cristian Mititelu, a depus mărturie Carol Sebastian

Cristoiu: În procesul cu Cristian Mititelu, a depus mărturie Carol Sebastian

Cristoiu: În procesul cu Cristian Mititelu, a depus mărturie Carol Sebastian
15 Feb 2008   •   20:49

“Cristian Mititelu a suferit moral de 300 de milioane de euro. Niciun judecător nu-mi poate explica de ce nu a suferit de mai mult sau de mai puţin”. Invitat la Ştirea Zilei, jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre procesul pe care l-a pierdut cu jurnalistul BBC Cristian Mititelu şi pentru care este obligat să plătească aproape 300 de milioane de lei vechi, după 7 ani de judecată. “Citam din Sorin Roşca Stănescu, am avut grijă să citez şi nu am dus o campanie împotriva omului”, s-a apărat Cristoiu. Procesul pe care l-a pierdut a fost însă unul civil, “bazat pe o bizarerie a codului civil care se numeşte daune morale”. Jurnalistul a dezvăluit că printre cei care au depus mărturie în favoarea lui Mititelu s-a numărat chiar jurnalistul Carol Sebastian, el însuşi dovedit de CNSAS ca fost colaborator al Securităţii.

“În frunte cu Sebastian, cei de la BBC erau indignaţi de faptul că el am spus că Mititelu ar fi securist şi că el ar fi suferit pe holurile instituţiei”, a continuat Cristoiu.

“Este vorba despre un articol publicat în ziarul Azi, pe 17 martie 2000. Se intitula Lături electorale şi, acolo, citându-l pe Roşca Stănescu, spuneam că domenul Cristian Mititelu a fost denunţat ca securist”, a explicat jurnalistul. În urma acestui articol, jurnalistul de la BBC Cristian Mititelu l-a dat în judecată, într-un proces civil, pe Ion Cristoiu. L-a acuzat că i-a defăimat imaginea

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close