Cristiana Anghel a ţinut să precizeze încă de la începutul conferinţei că a refuzat să vină cu un discurs pregătit. Învăţătoarea a vorbit mai întâi despre precedentul protest, din perioada Guvernului Tăriceanu, când a stat 38 de zile în greva foamei, pentru o altă cauză. Ea a ţinut să sublinieze că nici atunci, nici acum nu a protestat pentru că vrea bani.
"Problemea este de egalitate", a spus Cristiana Anghel. "Pe vremea guvernului liberal sau în acel guvern se găseau creştini, în sensul de a crede în Dumnezeu. Protestul a durat atunci 38 de zile, din ziua 28 eu ştiam că problema va fi soluţionată", a continuat aceasta.
Învăţătoarea a oferit apoi câteva explicaţii referitoare la protestul care tocmai s-a încheiat.
Cristina Anghel: Aparent eu aş ieşi înfrântă
"Pe 24 august am început acest protest. Am recunoscut şi n-am nimic de ascuns, a pornit dintr-o chestiune mercantilă, pur şi simplu am dorit să mi se aplice mie legea. A durat 10-12 zile. (...) În momentul în care am început să trimit semnale că sunt în această formă de protest către instituţiile statului, deja am adaugat un paragraf în care spuneam că lupt pentru toate cadrele didactice care sunt umulite, călcate în picioare şi nu merită acest lucru", a explicat învăţătoarea.
"Am pornit şi am vrut să se aplice legea, legea 221, pe care domul preşedinte a promulgat-o, şi care la un moment dat s-a şi lăudat cu acest fapt. A ieşit la un moment dat pe post şi a spus că România nu ar fi un stat de drept dacă nu aplică această lege. Nu s-a aplicat nici acum, deci nu suntem un stat de drept", a continuat Cristiana Anghel.
"Dacă vrem să fim o ţară normală, dacă vrem să avem o ţară normală, trebuie să încercăm să îi înţelegem pe cei de lângă noi, să îi iertăm când greşesc, să le arătăm când şi unde au greşit, dar să încercăm să fim oameni. Am uitat să fim", a mai spus învăţătoarea.
Cristiana Anghel a fost învăţătoare timp de 36 de ani şi a fost atât de ambiţioasă încât şi-a pus pe locul doi sănătatea şi familia pentru un crez. Învăţătoarea a fost rugată de mama sa, în nenumărate rânduri, să renunţe la greva foamei.
Învăţătoarea Cristiana Anghel, din Caracal, a intrat în greva foamei pe 24 august, nemulţumită de diminuările salariale din sistemul bugetar, dar şi de neaplicarea legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice.