Antena 3 CNN Actualitate Închisoare pe viaţă pentru criminalii Alinei, tânăra strangulată de faţă cu fetiţa ei. "M-am repezit asupra ei, strângându-i gâtul cu toată puterea"

Închisoare pe viaţă pentru criminalii Alinei, tânăra strangulată de faţă cu fetiţa ei. "M-am repezit asupra ei, strângându-i gâtul cu toată puterea"

Doi români, de 20 şi 21 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de uciderea Alinei Elenei Biţă (29 ani), o tânără stabilită în Italia alături de soţul ei. Cei doi criminali au primit pedeapsa maximă din partea instanţei siciliene - închisoare pe viaţă.

o_1erf0e6q817v314lpj40215pppd.jpg
foto: observatornews.ro
de Georgiana Adam    |    07 Ian 2021   •   20:16

Crima a avut loc în octombrie 2017. Cei trei se cunoşteau, criminalii fiind veri primari cu soţul Alinei. Într-o zi, aceştia au venit în vizită la femeie, profitând de faptul că soţul era plecat de acasă. Alina era singură şi avea grijă de fetiţa ei de 11 luni. Criminalii aveau un singur gând în cap - JAFUL.

La un moment dat, cei doi au început să cotrobăie prin locuinţă, moment în care au fost suprinşi de Alina Elena Biţă. Între ei s-a iscat un conflict, iar indivizii au sărit peste ea şi au sugrumat-o până a murit. În acelaşi apartament era şi bebeluşul de 11 luni.

Imediat după crimă, cei doi au aranjat lucrurile prin casă, astfel încât să pară că femeia a murit din cauza naturale, ea suferind recent un atac cerebral. La efectuarea necropsiei, medicii au stabilit că tânăra mamă a fost sugrumată. În acel moment, soţul acesteia a devenit suspectul principal. Timp de trei luni l-au bănuit poliţiştii de crimă, până când au venit rezultatele ADN de la laborator.

Sub unghiile fetei au fost găsit mostre de piele diferite de ale soţului, semn că se luptase cu cineva în ziua crimei. Cercul de suspecţi s-a rezumat la câţiva cunoscuţi care ar fi putut să o viziteze pe fată şi aşa au ajuns poliţiştii la cei doi suspecţi - verii soţului Alinei, Paul Andrei Todarişcu, 21 de ani, și Florin Buzilă, 20 de ani.

Criminalii au aruncat vina unul asupra celuilalt

Iniţial, aceştia şi-au susţinut nevinovăţia, dar anchetatorii au reuşit să strângă suficiente probe împotriva lor pentru a-i aresta şi a-i acuza de crimă. În timpul procesului cei doi au aruncat vina unul asupra celuilalt. Până când, sperând să scape de pedeapsa închisorii pe viaţă au recunoscut cu lux de amânunte cum au comis crima.

Astfel, potrivit presei italiene, criminalii le-au povestit judecătorilor italieni că au fost lăsaţi chiar de victimă să intre în casă, întrucât se cunoşteau. Când au fost prinşi cotrobăind, Buzilă a imobilizat-o pe fată, iar Toraişcu a sugrumat-o. Din casă, indivizii au furat câteva monede şi obiecte fără prea mare valoare.

Todarişcu și Buzilă au fost prinşi de carabinieri la câteva luni după crimă și inițial s-au acuzat reciproc. Apoi, primul a mărturisit în fața judecătorului că prietenul său a ținut-o pe femeie nemișcată în timp ce el a sugrumat-o: „Eu am ucis-o pe Alina - recunoscuse el - m-am repezit asupra ei, strângându-i gâtul cu toată puterea mea”, notează presa italiană.

Cei doi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pe 4 octombrie 2020, iar acum, la Apel, Instanţa din Sicilia a menţinut decizia. 

×
Subiecte în articol: Italia
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close