Antena 3 CNN Actualitate Creştinii din toată lumea sărbătoresc prima zi de Paşte

Creştinii din toată lumea sărbătoresc prima zi de Paşte

Creştinii din toată lumea sărbătoresc prima zi de Paşte
08 Apr 2007   •   11:41

Milioane de români din ţară şi din străinătate au luat lumină la miezul nopţii şi au dus-o acasă, în suflete. Învierea lui Iisus Hristos este cea mai importantă sărbătoare creştină, prin simbolul pe care îl reprezintă: biruinţa vieţii asupra morţii. Fie că au petrecut Paştele în familie, la prieteni sau rude, la mare sau munte, românii au sărbătorit în mod tradiţional Învierea Domnului.

La Mangalia, slujba din noaptea de Înviere a fost celebrată, conform traditiei, pe plajă. Oamenii au venit din mai multe colţuri ale ţării pentru a participa la eveniment.

În Piaţa Sfântul Petru de la Vatican a avut loc Sfânta Mesă a liturghiei Învierii Domnului Isus Hristos, prezidată de pe altarul din faţa Bazilicii de către Papa Benedict al XVI - lea. Piaţa a fost arhiplină de pelerini veniţi din toate colţurile lumii pentru a asculta mesajul pascal al sfântului părinte şi binecuvântarea Urbi et Orbi. Papa Benedict al XVI-lea a rostit mesajul "Urbi et Orbi", inclusiv în limba română. La fiecare rostire, piaţa a simţit din plin emoţia momentului şi a aplaudat. Mulţi români au venit special la Vatican, să participe la slujbă.

Credincioşii ortodocşi au participat, duminică, la slujba de Paşte, numită şi a doua Înviere. La Patriarhia Română, ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Prea Fericitul Teoctist. Credincioşii veniţi la Catedrala Patriarhală au ascultat un fragment din Evanghelia după Ioan, citit în douăsprezece limbi. Preafericitul Teoctist, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a explicat în cadrul predicii de la slujba de Paşte că acest ritual arată ?universalitatea adevărului?.

URMĂRIŢI IMAGINI ALE ROMÂNILOR DIN TOATĂ LUMEA LA SĂRBĂTOAREA PAŞTELUI ÎN SECŢIUNEA VIDEO/NEWS

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close