Este deja al 6 lea val pandemic în România care schimba complet viețile romanilor.
Valul 5 a lăsat un gol uriaș în istoria tarii noastre, am avut cea mai mare mortalitate pe timp de pace în țară noastră.
Noul val pandemic impune și de data asta schimbări majore în unitățile medicale, deși ministrul Sănătății spune ca boala COVID poate fi chiar mai puțin decât o gripa nouă.
Trendul crescător ar putea sa dureze 4 sau 5 săptămâni în opinia INSP.
225 de minori sunt internaţi în toată ţara
"Tot mai mulţi copii mici sunt internaţi în unităţile medicale. Potrivit Ministerului Sănătăţii, 225 de minori sunt internaţi în toată ţara, care au nevoie de îngrijiri medicale, însă niciun copil nu este internat într-o secţie de Terapie Intensivă.
Ministrul Sănătății a anunțat că vor fi deschise două centre de evaluare pentru copii în Capitală săptămâna aceasta, sau cel mai târziu săptămâna viitoare. Acestea vor fi la Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului și la Spitalul Victor Gomoiu din București.
Legat de testarea COVID-19 știm că ne putem testa în momentul de față, atât la medicul de familie, în farmacii, dacă vorbim de testare rapidă, bineînțeles, sau în anumite spitale care au centre de testare.
În București, de pildă, sunt 6 spitale, potrivit Direcției de Sănătate Publică, unde ne putem testa. Nu a fost nevoie de redeschiderea, de repunerea în funcțiune a mai multor centre de testare, spunea ministrul Sănătății, pentru că nu este momentan o cerere foarte mare.
În momentul de faţă, vaccinarea anti-COVID se face doar la medicul de familie, însă din toamnă s-ar putea face și în anumite spitale, doar atunci când o să avem un nou vaccin anti-COVID adaptat variantelor noi, variantei Omicron", a transmis Cristina Ştefan, reporter Antena 3.
Manager spital "Matei Balş": Multe cazuri COVID-19 la copiii sub 1 an
"În ultimele două săptămâni, poate chiar mai mult, avem de-a face cu o creștere semnificativă a numărului de cazuri.
Ce este deosebit, este faptul că foarte multe cazuri apar la copii sub un an, ceea ce pune probleme suplimentare de nursing a acestor copii. Din fericire, marea majoritate a formelor, și la copii, și la adulți sunt ușoare, manifestându-se doar cu febră. Rămâne însă o categorie de specială de pacienți, cei cu vârste înaintate și pacienții cu multe comorbidități, care în continuare fac forme medii și severe. Undeva la mijlocul lunii septembrie vom avea începutl școlilor, al facultăților, întoarcerea lumii din concediu și e posibil să avem de-a face cu o nouă creștere a numărului de cazuri", a declarat Cătălin Apostolescu, medic infecţionist Spitalul "Matei Balş"
Alexandru Rafila: ”Numărul de cazuri COVID s-a dublat săptămânal în ultima perioadă!”
Aproape 15.000 de cazuri noi COVID s-au înregistrat în ultima săptămână, în România, anunță ministrul Sănătății. Aproape 20% dintre acestea sunt reinfectări.
”În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri, de la aproape 4.000, la 7.700 săptămâna trecută, acum 14.943. Este un trend așteptat potrivit și previziunilor Institutului Național de Sănătate Publică. Opinia noastră este că această creștere va mai dura circa 4-5 săptămâni și o să vedem când începe să se reducă”, a declarat Alexandru Rafila.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță luni că în ultima săptămână sunt aproape 15.000 de cazuri noi COVID.
2.717 dintre acestea, adică aproape 20%, sunt reinfectări.
De asemenea, Alexandru Rafila a anunțat că va propune ca evoluția epidemiei sa fie monitorizată în funcție de gradul de încărcare din sistemul medical.
Acesta spune că nu crede că anul școlar va începe în sistem online. Dacă vor fi măsuri ele vor fi pe termen limitat, a mai anunţat ministrul Sănătăţii.