Antena 3 CNN Actualitate Cresc salariile diplomaţilor? Cioroianu zice "da!", Băsescu, "ba!"

Cresc salariile diplomaţilor? Cioroianu zice "da!", Băsescu, "ba!"

Cresc salariile diplomaţilor? Cioroianu zice "da!", Băsescu, "ba!"
19 Iul 2007   •   20:14

Preşedintele cere respingerea legii de creştere a salariilor diplomaţilor. Traian Băsescu a trimis legea înapoi la Parlament şi a cerut să se facă un sistem unitar de salarizare pentru toţi funcţionarii din instituţiile statului. De cealaltă parte, ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, susţine că veniturile diplomaţilor trebuie să crească.

Preşedintele a atras atenţia, în cerere de reexaminare adresată Parlamentului, că legea accentuează diferenţele dintre salariile diplomaţilor şi ale restului personalului bugetar, subliniind că e nevoie de o lege privind un sistem unitar de salarizare al funcţionarilor publici.

"Într-o viitoare lege privind sistemul unitar de salarizare a funcţionarilor din instituţiile statului, Parlamentul României ar trebui să aibă în vedere stimularea personalului salarizat pe baza performanţelor îndeplinite, creând premise ce au în vedere responsabilităţile angajaţilor români în funcţie de raportul performanţă - calitate - competitivitate", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Cioroianu a menţionat că salariile diplomaţilor români sunt printre cele mai mici din Europa. Media salariilor diplomaţilor române este de 2.500-2.700 de euro, mai mici şi decât ale diplomaţilor din Republica Moldova. De asemenea, sunt situaţii în care salariile amabsadorilor români din unele state occidentale sunt mai mici decât ale unei secretare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close