În total au fost analizate 19 produse. Studiul realizat de InfoCons arată că procentul de carne de porc din crenvurştii vânduţi în magazinele din România variază între 10% şi 93%.
Există și produse care sunt comercializate sub denumirea "Crenvurști carne de porc", însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor.
Toate produsele analizate conțin E-uri
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :
– 57,89% au în compoziție apa, fiind și cel de-al doilea ingredient
– 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient. Atenție! Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare: primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.
Două până la 11 E-uri în crenvurștii de porc
– 5,26% din produse au în compoziție 11 E-uri
– 10,53% din produse au în compoziție 9 E-uri
– 21,05% din produse au în compoziție 8 E-uri
– 5,26% din produse au în compoziție 7 E-uri
– 10,53% din produse au în compoziție 6 E-uri
– 5,26% din produse au în compoziție 5 E-uri
– 10,53% din produse au în compoziție 4 E-uri
– 21,05% din produse au în compoziție 3 E-uri
Citeşte şi: Pericolul din pastilele de supt. Ce conțin, de fapt, acestea și la ce trebuie să fim atenți