Antena 3 CNN Actualitate Credincioşii ortodocşi sărbătoresc ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel
29 Iun 2008   •   09:55

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Consideraţi printre cei mai apropiaţi discipoli ai lui Iisus, cei doi apostoli au contribuit cel mai mult la răspândirea creştinismului. Peste 280.000 de români care poartă numele celor doi apostoli şi derivatele lor precum: Petrică, Petruţ, Petronela, Petruţa, Paulina ori Paul îşi vor serba astăzi ziua onomastică.

Începând cu data de 3 iunie, creştinii ortodocşi intră în postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, care durează până pe data de 29 iunie. În popor se spune că acest post se ţine pentru sănătate, precum şi pentru apărare de foamete şi grindină.

Sfinţii Petru şi Pavel se bucură de o cinstire deosebită din partea Bisericii care a luat hotărârea de a-i pomeni în aceeaşi zi, întrucât amandoi au fost martirizaţi pe 29 iunie, anul 67. Potrivit legendelor, Petru şi Pavel ar fi fost arestaţi în timpul represiunilor anticreştine declanşate de împăratul Nero după incendierea Romei. Petru a fost condamnat la răstignire şi a murit pe cruce, în timp ce Apostolul Pavel a murit de sabie, în aceeaşi zi de 29 iunie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close