Antena 3 CNN Actualitate Cravata bleu, talismanul lui Klaus Iohannis. Ce explicații au stiliștii și psihologii pentru opțiunea președintelui României

Cravata bleu, talismanul lui Klaus Iohannis. Ce explicații au stiliștii și psihologii pentru opțiunea președintelui României

o_1bgl1cis5hmun91q0f4h7o4p8.jpg
Foto: Facebook/Klaus Iohannis
21 Mai 2017   •   11:19

Președintele Klaus Iohannis a făcut o pasiune pentru cravata sa bleu. O poartă la tot mai multe evenimente oficiale, iar psihologii spun că este culoarea care transmite un mesaj pacifist, iar designerii sunt de părere că nu este întâmplător faptul că președintele optează pentru aceeași cravată.

Klaus Iohannis a purtat cravata bleu și anul trecut la toate evenimentele importante de la Palatul Cotroceni și din Parlament.

Accesoriul a fost prezent și la Consiliul European în urmă cu două luni, unde președintele s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Nici când a transmis un mesaj pentru Sărbătorile pascale, președintele nu a renunțat la cravata sa norocoasă.

Stiliștii spun că opțiunea de a purta o singură cravată nu este neapărat o greșeală, poate fi chiar parte dintr-o strategie de imagine. O strategie similară celei a președintelui american Donald Trump, care a făcut din cravata roșie o marcă înregistrată.

În ceea ce privește predilecția pentru culoarea bleu, psihologii spun că aceasta simbolizează inteligența și spiritualitatea și este adesea asociată cu liniștea sau cu transmiterea mesajelor transparente și clare.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close