Antena 3 CNN Actualitate Craiova. Scandal cu bâte şi cuţite între două familii de rromi

Craiova. Scandal cu bâte şi cuţite între două familii de rromi

Craiova. Scandal cu bâte şi cuţite între două familii de rromi
08 Aug 2008   •   10:51

Un scandal cu bâte şi cuţite a izbucnit la Craiova. Totul a pornit de la împărţirea zestre între două familii de rromi. Zeci de politişti şi jandarmi s-au chinuit să liniştescă spiritele. Jandarmii s-au chinuit minute în şir să-l calmeze pe băiat. Acesta spune că a încercat de mai multe să-şi ia iubita înapoi, numai că părinţii acesteia s-au opus de fiecare dată. Scandalagii vor fi amendaţi pentru tulburarea liniştii publice şi ultraj.



Scandalurile în care sunt implicate persoane de etnie rromă nu sunt o noutate la Craiova. Numai în ultimul an, zeci de incidente de acest gen au atras atenţia presei. Periodic, locuitorii din Bănie sunt martorii unor răfuieli între bande rivale.

29 Aprilie 2008. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Două grupuri de rromi au tras mai multe focuri de armă în incinta unităţii. Un medic de la Serviciul de Ambulanţă a intervenit pentru a-l imobiliza pe unul dintre bărbaţi. Acesta a apucat însă să tragă mai multe focuri de armă şi în afara spitalului, în apropierea unei pieţe.

8 aprilie 2008. Peste 250 de rromi au luat cu asalt Spitalul din Craiova supăraţi de faptul că un interlop a fost rănit de un poliţist. Scandalul a pornit după ce rromii l-au bătut pe proprietarul unei bălţi din localitatea Vîrvorul de Jos. Agresorii au fost prinşi iar în timpul operaţiunii de capturare, şeful postului de poliţie din localitate a fost rănit.

3 februarie 2008. Un nou scandal a avut loc în faţa sediului Curţii de Apel Craiova. Patru persoane au fost rănite după ce au fost atacate cu săbii şi topoare de un grup de rromi.

17 august 2007. Craiovenii au fost martorii unei răfuieli între două clanuri de rromi. Şase persoane au ajuns atunci la spital după ce clanurile Moruzi si Poenaru s-au luptat cu săbii şi s-au împuşcat pe un cunoscut bulevard din oraş. Poliţia a ajuns la locul incidentului abia după ce conflictul se încheiase.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close