Antena 3 CNN Actualitate Craiova. Directorul unei şcoli, acuzat că a hărţuit sexual o elevă de 16 ani

Craiova. Directorul unei şcoli, acuzat că a hărţuit sexual o elevă de 16 ani

Craiova. Directorul unei şcoli, acuzat că a hărţuit sexual o elevă de 16 ani
13 Mai 2008   •   00:01

Scandal sexual în judeţul Dolj. Directorul şcolii din Mischii este acuzat de o fostă elevă că a hărţuit-o sexual. Simona, în vârstă de 16 ani, a povestit pentru Evenimentul Zilei că Ion Croitoru, de 60 de ani, i-a făcut avansuri anul trecut, în timp ce ea se deplasa la liceu, în Craiova. „De multe ori mergea şi dânsul în oraş, iar în autobuz se aşeza tot timpul lângă mine”, spune eleva.

Directorul i-a spus că este frumoasă şi că s-a îndrăgostit de ea. I-a pus mâna pe picior şi timp de câteva luni a asaltat-o cu sms-uri. Simonei i-a fost frică să le spună părinţilor ce s-a întâmplat, dar aceştia şi-au dat singuri seama în momentul în care Ion Croitoru a început să sune pe telefonul fix de câteva ori pe zi. „Dacă răspundea ea, începea să îi facă declaraţii, iar dacă răspundeam eu sau altcineva, tăcea pur şi simplu şi revenea mai târziu, cu un alt telefon”, a povestit tatăl minorei pentru Evenimentul Zilei.

Iniţial, directorul şcolii a negat acuzaţiile, dar într-un final s-a dat singur de gol. El a răspuns la numărul de telefon de pe care minora primise mesaje cu tentă sexuală. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a demarat o anchetă în cazul profesorului, dar Ion Croitoru spune că nu se teme, că nimeni nu are ce să îi facă. Inspectorul general Luminiţa Popescu spune totuşi că, dacă este găsit vinovat, profesorul „va răspunde nu numai cu funcţia sa, dar şi penal”.

Directorul s-a mai aflat în centrul unor asemenea scandaluri. Oamenii din Mischii spun că în urmă cu 20 de ani Ion Croitoru a mai fost suspectat că a lăsat însărcinată o fată de clasa a VIII-a.

Foto: Evenimentul Zilei

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close