UPDATE: Și Sorin Oancea a recunoscut că a discutat cu Ludovic Orban despre campania electorală, arătând că, în opinia sa, tot dosarul reprezintă o "răzbunare politică" în care e tras fără voie.
”Cum ar veni, el cerea bani pentru mine, sau pentru B1. De ce să ceri bani cash pentru un patron de televiziune? De ce nu te duci să faci un contract, eventual. De ce să ceri bani cash?” a spus Sorin Oancea, la ieșirea din sediul DNA.
UPDATE: La ieșirea din sediul DNA, Cozmin Gușă a recunoscut că a avut o discuție pe 24 martie cu Ludovic Orban, referitoare la campania electorală.
”Am vorbit cu Ludovic Orban despre campania lui, la cererea lui, pe 24 martie. Am vorbit despre campanie, despre șansele lui, explicându-i atunci că felul în care vom colabora cu toate partidele, nu doar cu PNL-ul, este între structura centrală a partidului și departamentul de publicitate al televiziunii”, a spus Cozmin Gușă.
”Ne-am întâlnit într-un spațiu public”, a spus Cozmin Gușă, negând că Realitatea Tv ar fi cerut bani de la politician în schimbul campaniei electorale.
Patronii Realitatea TV și B1 TV, Cozmin Gușă, respectiv Sorin Oancea, au ajuns la DNA, marți dimineață, în dosarul lui Ludovic Orban. Cei doi au fost chemați pentru a da declarații în dosarul în care fostul candidat PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, este plasat sub control judiciar.
”Legea interzice campania pe bani”, a spus Sorin Oancea, la sosirea la DNA.
Cozmin Gușă le-a spus jurnaliștilor, la intrarea în sediul DNA, că nimeni de la televiziunea pe care o reprezintă nu ar fi purtat negocieri cu Ludovic Orban pentru primirea unei sume de bani în schimbul promovării candidatului PNL în emisiuni.
"Am fost chemat ca martor în dosarul lui Ludovic Orban de către dna procuror Claudia Roşu. Nici nu am cerut (bani - n.r.) nici nu mi s-a oferit, nici nu ne-am întâlnit, dar sigur, fiind un caz atât de complicat, care într-un fel a schimbat soarta alegerilor, e de datoria doamnelor de la DNA să elucideze, probabil în timpul campaniei, acest scandal de corupţie şi în acelaşi timp bineînţeles că televiziunile care nu au treabă cu asta trebuie disculpate", a spus Guşă.
Ludovic Orban şi-a dat demisia din postul de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a decis cercetarea sa sub control judiciar într-un dosar de corupţie.
Procurorii DNA susțin că la data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al PNL, "a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti"
Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.