Antena 3 CNN Actualitate Cozma nu mai doreşte un regim uşor de detenţie

Cozma nu mai doreşte un regim uşor de detenţie

Cozma nu mai doreşte un regim uşor de detenţie
02 Apr 2007   •   11:39

Miron Cozma a renunţat, luni, la acţiunea înaintată la Judecătoria sectorului 5, prin care cerea să fie trecut din regimul penitenciar închis la o detenţie în regim semideschis. Fostul lider al minerilor a fost reprezentat de un avocat din oficiu şi le-a declarat judecătorilor că îşi retrage plângerea privind regimul penitenciar.

Miron Cozma a contestat la jumătatea lunii martie, la Judecătoria sectorului 5, refuzul judecătorului delegat la penitenciarul Rahova de a-l muta într-un regim de detenţie semideschis. În cererea sa de a fi trecut din regimul de detenţie închis într-unul semideschis, Cozma menţiona că a executat peste nouă ani din cei zece la care a fost condamnat şi că în această perioadă a fost evidenţiat şi recompensat de mai multe ori.

Cozma mai arată că a desfăşurat activităţile socio-educative stabilite prin programul Ministerului Justiţiei şi recunoscute de conducerea regimului semideschis. Prin hotărârea din 26 februarie 2007, judecătorul delegat la penitenciarul Rahova consideră că regimul iniţial de executare a pedepsei a fost stabilit în mod corect, iar gravitatea infracţiunilor pentru care a fost condamnat Miron Cozma nu impune includerea într-un regim mai uşor de detenţie.

Regimul semideschis de închisoare permite celui încarcerat să viziteze alţi deţinuţi sau să execute muncă fără supraveghere din partea gardienilor. Condamnarea la închisoare a lui Miron Cozma expiră în 2 decembrie 2007.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close