Antena 3 CNN Actualitate Cozi kilometrice în vama din Galați, după ce frontiera de la Isaccea a fost închisă. Mulți dintre șoferi au așteptat câte trei zile la rând

Cozi kilometrice în vama din Galați, după ce frontiera de la Isaccea a fost închisă. Mulți dintre șoferi au așteptat câte trei zile la rând

După ce vineri a fost închis punctul vamal dintre România şi Ucraina de la Isaccea şi Orlovka, acum cel din Galați a fost blocat de cozi uriaşe.

Vama Galati
Cozi kilometrice în vama din Galați, după ce frontiera de la Isaccea a fost închisă Sursa foto: Antena 3 CNN
de Roxana Mihăiescu    |    09 Oct 2023   •   15:57

Ieri, zeci de TIR-uri au așteptat chiar şi 11 ore, iar şirul de maşini a ajuns până aproape în oraș. Cozile mari de autocamioane s-au întins pe câţiva km, mai exact pe o bună parte din drumul european care face legătura între Galaţi şi graniţa cu Republica Moldova.

Circulația a fost înregunată din cauza faptului că alte zeci de camioane erau staționate pe cealaltă bandă.

Astăzi, peste 150 de TIR-uri s-au aflat în aşteptare, în timp ce alte câteva camioane s-au confruntat cu aceeași situație în punctul vamal din Giurgiuleşti, plus alte câteva zeci care au trecut de vama românească şi au avut de așteptat în punctul vamal din Republica Moldova.

Mulți dintre șoferi erau din Ucraina, în timp ce restul din Republica Moldova sau Turcia. Unii dintre ei au stat la coadă de trei zile, nemulţumiţi că nu au găsit o toaletă în zonă şi nu au avut de unde să-şi cumpere măcar o sticlă de apă, notează observatornews.ro.

Citește și: Momentul atacului cu drone rusești la granița României, surprins de localnici: ”Ei trag cum nimeresc”

Această situație a avut loc în urma închiderii punctului vamal dintre România și Ucraina, de la Isaccea și Orlovka, după cel mai recent atac cu drone asupra teritoriului ucrainean.

Pontonul pe care acostează bacul ce asigură conexiunea între cele două țări a fost grav avariat de o dronă și s-a scufundat.

 

×
Subiecte în articol: vama galati frontiera isaccea
Cele mai noi știri
Parteneri
x close