Antena 3 CNN Actualitate Cozi uriașe în vămi, la revenirea românilor din vacanța de Sfânta Maria. Nervii unora au cedat, după ore de așteptat în coloană

Cozi uriașe în vămi, la revenirea românilor din vacanța de Sfânta Maria. Nervii unora au cedat, după ore de așteptat în coloană

Aglomeratie Nadlac 2
Aglomerație în Vama Nădlac 2, după vacanța de Sfânta Maria, 18 august 2024. Sursă foto: Antena 3 CNN
de Andreea Borboros    |    18 Aug 2024   •   15:59

După vacanța de Sfânta Maria, românii care se întorc în țară trebuie să îndure timpi de așteptare de ordinul orelor în vămile din vestul țării, transmite Antena 3 CNN.

Coloanele de mașini au atins dimensiuni de mai mulți kilometri, iar nervii unora au cedat, efectul fiind un cor asurzitor de claxoane.

"Mini-vacanța de Sfânta Maria a aglomerat vămile din vestul țării, astfel încât aici, în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, coloana de mașini se întinde pe circa doi kilometri. Asta, deși lucrătorii de aici muncesc la capacitate maximă.

Pe lângă cele șase artere de ieșire din oraș, alocate în mod normal autoturismelor, astăzi, pe ieșirile alocate tirurilor sunt controlate și au acces inclusiv mașinile mici.

Responsabilii de aici au mai recurs la un lucru rar, în lupta cu aglomerația: au alocat două artere folosite în mod obișnuit pentru intrarea în România celor care vor să iasă din țară. 

Chiar și așa, oamenii care așteaptă în vamă sunt cu nervii la pământ. Unii dintre ei se plâng că au stat chiar și trei ore în aceste coloane de mașini. Așteptarea este cu atât mai grea cu cât, la această oră, mercurul în termometre măsoară 40°C. Unii dintre cei care au ales să plece astăzi din țară au copii și și-au luat cu ei alimente despre care spun că se vor strica, din cauza căldurii.

În aceste condiții, polițiștii de frontieră le recomandă șoferilor să consulte aplicația trafic online,  acolo unde vor putea consulta timpii de așteptare, astfel încât să se îndrepte puncte de trecere a frontierei cu timpi de așteptare mai mici. Și la această oră, în Vama Cenad timpii de așteptare sunt de 50 de minute, în vreme ce prin Vama Turnu se așteptă circa 30 de minute.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close