Antena 3 CNN Actualitate Costică Argint, fostul lider al lumii interlope vrâncene, va fi extrădat din Italia

Costică Argint, fostul lider al lumii interlope vrâncene, va fi extrădat din Italia

Costică Argint, fostul lider al lumii interlope vrâncene, va fi extrădat din Italia
12 Ian 2010   •   15:05


Fostul lider al lumii interlope vrâncene, Costică Argint, va fi extrădat de către autorităţile italiene. Argint se sustrăgea efectuării în România a unei pedepse de trei ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, vătămare corporală gravă, violare de domiciliu şi tulburarea liniştii publice. Interlopul a fost ridicat la sfârşitul anului trecut de carabinieri de la locuinţa sa din apropierea Romei.

Argint a devenit cunoscut la sfârşitul anului 2007, când a stat de vorbă - la Roma - cu ministrul de atunci al Externelor, Adrian Cioroianu. Acesta nu ştia, la acea vreme, că Argint era căutat de poliţia română de mai bine de şase ani.

Costică Argint a fost ulterior reţinut la Tivoli, în centrul Italiei, împreună cu un italian. Cei doi erau acuzaţi că l-au şantajat pe patronul unui magazin din Tivoli. Se pare că acesta i-a denunţat, după ce Costică Argint i-a ameninţat soţia şi fiica şi i-a cerut 20.000 de euro.

În Italia, Costică Argint a pozat în liderul şi apărătorul romilor români. N-a lipsit de la întâlnirea cu premierul român de atunci, Călin Popescu Tăriceanu şi cu ministrul de Externe Adrian Cioroianu şi chiar le-a reproşat că nu se preocupă de soarta romilor plecaţi din ţară. Dar le-a promis că-i iartă şi şi-au strâns mâna cordial.
Costică Argint, alături de fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu


Nici premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, nici ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, nu ştiau că Argint e căutat de poliţia română. Trebuia să-şi ispăşească o pedeapsă cu închisoarea, pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Costică Argint a reuşit să fugă, însă, din ţară şi a obţinut azil politic în Italia. Astfel, italienii nu l-au mai putut extrăda.

Costică Argint, alături de fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu




Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close