Antena 3 CNN Actualitate Costanda ar putea pierde dreptul de a construi în parcul Bordei

Costanda ar putea pierde dreptul de a construi în parcul Bordei

Costanda ar putea pierde dreptul de a construi în parcul Bordei
17 Oct 2007   •   16:58

Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă care interzice construirea de clădiri pe terenurile amenajate ca spaţii verzi. Ministrul mediului a anunţat emiterea acestei ordonanţe care, a spus el, speră să poată bloca, printre altele, transformarea parcului Bordei din Bucureşti în zonă rezidenţială, aşa cum îşi doreşte noul proprietar. Attila Korodi a anunţat că actele prin care a fost schimbată destinaţia iniţială a spaţiilor verzi vor fi declarate nule. Decizia ar putea influenţa şi situaţia parcului Bordei. În aceste condiţii, Costel Constanda poate pierde dreptul de a construi vreodată în Parcul Bordei.

Costanda ar rămâne totuşi cu cele 30 milioane de euro pe care trebuie să i le plătească membrii Consiliului municipal Bucureşti. În urmă cu două săptămâni, consilierii au aprobat planul Urbanistic Zonal pentru terenul din Parcul Bordei.

Omul de afaceri Costică Costanda este proprietarul a 3,3 hectare de teren de pe malul Lacului Floreasca, suprafaţă obţinută în 2004, printr-un schimb de terenuri între el şi municipalitate. Documentul îi permite să înceapă demersurile pentru a obţine avizele necesare ridicării unor construcţii pe acea suprafaţă.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, consideră un atentat grav la interesele bucureştenilor decizia privind autorizarea unor lucrări de construcţie în Parcul Bordei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close