Antena 3 CNN Actualitate Coşmarul înscrierii la facultate în Bucureşti

Coşmarul înscrierii la facultate în Bucureşti

Coşmarul înscrierii la facultate în Bucureşti
17 Iul 2007   •   21:13

Absolvenţii de liceu stau la coadă să-şi depună dosarele de înscriere. În Bucureşti, una dintre cele mai curtate facultăţi este cea de Limbi Străine. Primul contact cu mediul universitar a fost pentru candidaţi o adevărată provocare. Ca să nu-i prindă căldura, candidaţii au venit să se înscrie încă de la primele ore ale dimineţii.

Tinerii au parcurs sute de kilometri pentru a-şi depune dosarele la o facultate din Capitală. Doar cei cu nervii tari au putut face faţă căldurii şi cozilor interminabile. Restul au cedat nervos. Nu doar candidaţii nu mai făceau faţă temperaturilor ridicate şi înghesuielii de la înscriere, ci şi părinţii care îi însoţeau.

Majoritatea absolvenţilor de liceu s-au înscris la mai multe facultăţi, aşa că au trebuit să îndure căldura chiar şi până la orele amiezii, când se terminau înscrierile. Facultăţile de stat sunt cele mai căutate şi multe dintre ele au început deja înscrierile şi chiar au epuizat locurile de la stat.

Viitorii studenţi au la dispoziţie 57.000 de locuri fără plată în facultăţile de stat. Cei mai puţin norocoşi pot opta pentru locurile cu taxă sau pentru facultăţile particulare.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close