Antena 3 CNN Actualitate Coșmarul din Gorj nu se mai termină: încă patru cutremure au avut loc în ultimele ore | INFP: Peste 540 de replici, după cele două seisme

Coșmarul din Gorj nu se mai termină: încă patru cutremure au avut loc în ultimele ore | INFP: Peste 540 de replici, după cele două seisme

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 08:51 18 Feb 2023 Modificat la 09:07 18 Feb 2023

Trei dintre replici au fost mai mari de patru grade până acum, iar patru cutremure s-au produs doar în noaptea de vineri spre sâmbătă. 

"În continuare se înregistrează activitate seismică asociată celor două cutremure majore din zilele de 13 şi 14 februarie, localizându-se, până în prezent, aproximativ 540 de replici", au transmis specialiştii INFP, potrivit news.ro.

Patru cutremure s-au produs doar în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar nu au fost de intensitate mare.

Specialiştii precizează că nu toate aceste seisme sunt simţite de către populaţie.

Citeşte şiPăcăleala cu litere mici din poliţele de asigurare obligatorie a locuinţei. Cum poţi să pierzi banii

INFP: "Nu excludem şi posibile replici mai puternice"

"Activitatea seismică din zonă este în continuare intensă şi se încadrează în parametrii estimaţi după un şoc principal. 

Aceasta va continua timp de aproximativ o lună, ne aşteptăm să se observe o scădere a frecvenţei şi a magnitudinii replicilor, dar nu excludem şi posibile replici mai puternice", au mai transmis specialiştii.

În plus, sute de clădiri din Bucureşti sunt în pericol să cadă la primul cutremur mare. În ultimii 20 de ani, au fost consolidate 30 de clădiri.

Cutremurul din Turcia readuce la suprafaţă problema clădirilor cu risc seismic din Capitală. Sute de clădiri din Bucureşti sunt în pericol să cadă la primul cutremur major.

Este vorba despre 361 de imobile aflate în categoria 1 de risc seismic. Cu toate acestea, municipalitatea a expertizat in ultimii doi ani doar 35 de cladiri.

Momentul în care începe cutremurul de 7,4 grade din Turcia, surprins în imagini

Un cutremur declarat iniţial cu magnitudinea de 7,8 grade şi care ulterior a fost actualizat de autorităţile turce la o magnitudine de 7,4 a zguduit sudul Turciei.

Cutremurul a avut epicentrul în Gaziantep şi ar fi afectat şi o bază militară. Guvernul de la Ankara a cerut ajutor internaţional. 

Potrivit Institutului American de Studii Geologice, acesta este cel mai mare cutremur înregistrat în Turcia în ultima sută de ani. 

Ţara s-a mai confruntat cu un fenomen devastator şi în 1999, când 17.000 de oameni, iar 120.000 de clădiri au fost avariate. 

Cutremurul s-a simţit şi în alte ţări, precum Siria, Liban, Iordania, Grecia şi Cipru

Vezi şiTu știi ce risc seismic are blocul tău şi când a fost construit? Harta interactivă care îţi spune dacă are bulină roşie sau nu

×
x close