Antena 3 CNN Actualitate Corupţie la Penitenciarul Târgu Jiu: conducerea, cercetată de DNA

Corupţie la Penitenciarul Târgu Jiu: conducerea, cercetată de DNA

Corupţie la Penitenciarul Târgu Jiu: conducerea, cercetată de DNA
Foto: Gorjeanul.ro
18 Aug 2011   •   09:20

Conducerea Penitenciarului Târgu Jiu este cercetată de către DNA într-un dosar de corupţie. Procurorii anticorupţie din Târgu-Jiu s-au sesizat din oficiu, după ce au apărut informaţii cu privire la faptul că mai multe cursuri pe programele de reeducare nu au fost efectuate. Asta în ciuda faptului că proiectul european fusese aprobat şi chiar încasat de către conducerea penitenciarului.

Valoarea prejudiciului se ridică la suma de 80.000 de euro. Anchetatorii verifică de aproape trei luni aceste informaţii, timp în care au audiat deja câţiva deţinuţi, în calitate de martori.

Pe de altă parte, există informaţii că în această cauză este verificată şi achiziţia directă făcută de Penitenciarul Târgu-Jiu de la omul de afaceri Gheorghe Orzan privind un sistem de supraveghere video, soţia acestuia fiind şefa Serviciului de IT din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu. Această achiziţie nu ar fi prima făcută fără licitaţie, procurorii anticorupţie din Târgu-Jiu descoperind că achiziţiile directe sunt o practică uzuală a instituţiei, scrie Jurnalul Naţional.

 

×
Subiecte în articol: coruptie DNA ancheta DNA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close