Antena 3 CNN Actualitate Cornel Şerban, audiat la DNA în legătură cu informaţiile obţinute de procurori în dosarul DGIPI

Cornel Şerban, audiat la DNA în legătură cu informaţiile obţinute de procurori în dosarul DGIPI

Cornel Şerban, audiat la DNA în legătură cu informaţiile obţinute de procurori în dosarul DGIPI
03 Apr 2009   •   15:27

Fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, s-a prezentat, în cursul zilei de vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Potrivit Mediafax, fostul şef al DGIPI s-a prezentat la sediul DNA la solicitarea procurorilor, pentru a oferi lămuriri cu privire la descoperirile făcute de anchetatori în urma unor percheziţii informatice.

Procurorii au reuşit să obţină mai multe informaţii legate de dosarul în care este acuzat Cornel Şerban.

La ieşirea de la audieri, Şerban a refuzat să facă vreun comentariu.

Puiu Popoviciu, Cornel Şerban şi Petre Pitcovici sunt cercetaţi în stare de libertate, după ce Magistraţii Curţii Supreme respins recursul procurorilor DNA de a-i cerceta pe aceştia în arest.

După anunţarea verdictului, Cornel Şerban a declarat că decizia reprezintă "un prim pas spre aflarea adevarului".

Acuzaţii au fost audiaţi, la mijlocul săptămânii trecute, timp de mai bine de nouă ore.

Fostul şef al Direcţiei de Informaţii din MAI a recunoscut în faţa Instanţei că a facilitat o întâlnire între Puiu Popoviciu şi ofiţerul de poliţie judiciară Ion Motoc. El spune însă că nu a încercat să influenţeze dosarul lui Popoviciu şi a făcut acest lucru doar pentru că Motoc a cerut insistent să îl cunoască pe omul de afaceri.

Şerban a declarat în sala de judecată că nu îl cunoştea foarte bine pe Ion Motoc şi nu au fost niciodată prieteni. A afirmat însă că a avut câteva întâlniri cu acesta. Mai mult, încă de la prima întâlnire, Motoc i-ar fi spus că vrea să îl cunoască pe Puiu Popoviciu.

"Motoc a adus în discuţie dosarul lui Popoviciu fără să îl întrebe nimeni. A spus că a fost instrumentat de către Doru Ţuluş şi că este un dosar vechi în care nu se face nimic. Niciun moment nu am avut vreo înţelegere prealabilă şi nu am făcut propunerea să dea NUP. Am lucrat cu el o scurtă perioadă, înainte de 2000. Nu-mi amintesc dacă făcea parte din acelaşi serviciu sau aceeaşi clădire. (...) Nu am fost niciodată în relaţii amicale", declara atunci acesta.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: DNA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close