Titulatura de revoluționar a lui Cornel Dinu a fost contestată de către Marian Moroșanu, iar comisia de anchetă a analizat documentele care au stat la baza emiterii titulaturii. De fapt, chiar asta a fost problema, pentru că tot ceea ce a susținut Cornel Dinu nu a putut fi probat cu documente.
"El a spus că 21 decembrie 1989 s-a aflat pe străzi alături de revoluționarii din București, iar a doua zi s-a aflat la televiziune, unde a făcut parte din comandamentul TVR care avea ca obiect inițierea și concretizarea acțiunilor revoluționare.
Cornel Dinu ar fi trebuit să probeze că a făcut ceva esențial în perioada 14 - 22 decembrie 1989, ora 12.10, ora fugii dictatorului. Este condiție esențială prevăzută în lege în baza căreia se acordă titulatura de luptător în Revoluție cu rol determinant", a spus reporterul Antena 3 Gabriela Mladin.
Până la sentința definitivă, care trebuie confirmată de Curtea de Apel București, Cornel Dinu va continua să încaseze luna o indemnizație de 2.000 de lei, va avea transport gratuit și scutire de la plata anumitor dări către statul român.