Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a vorbit în cadrul ediţiei de vineri seară a emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 3 despre situaţia extrem de delicată în care s-a regăsit în 1999, în calitate de membru al Corpului Diplomatic român, când s-a văzut nevoit să explice, în Consiliul Europei, de ce Monica Macovei, (care candida la acea vreme, din partea României, pentru un post de comisar pentru Drepturile Omului la C.E. - n.r.) nu avea trecută în CV-ul personal activitatea profesională din perioada comunistă, mai exact de dinainte de 1992.
Corlăţean povesteşte că, fiind diplomat delegat la Consiliul Europei, a făcut lobby pe lângă celelalte delegaţii pentru ca România să obţină un post de comisar pentru Drepturile Omului în C.E., prin candidatura Monicăi Macovei.
"Din şase candidaturi foarte puternice, precum Germania, Italia sau Elveţia, candidatura României a fost reţinută, şi vă asigur, între altele, că pe baza lobby-ului pe care noi l-am făcut pe lângă celelalte delegaţii. Un lucru care a frapat şi care ne-a creat şi nouă probleme a fost absenţa din acel CV (al Monicăi Macovei - n.r.) a perioadei de dinainte de 1989. Am sesizat această chestiune şi am trimis acasă mai multe comunicări. N-am primit decât un singur telefon de la cineva din Ministerul Justiţiei în care <mi s-a sugerat să ne oprim cu întrebările>, fără alte chestiuni" a declarat ministrul Titus Corlăţean, în exclusivitate, la "Vorbe grele".
Despre atacurile europarlamentarului PDL, Monica Macovei, care consideră că actuala conducere duce România "spre dictatură", Corlăţean a precizat că "opoziţia este liberă să atace", subliniind că şi actuala putere a făcut asta, cât a stat în opoziţie numai că "noi am făcut-o, în general, cu argumente şi în limitele raţionalului" conchide ministrul Corlăţean.